Υπερηχητικά Επιβατικά Αεροσκάφη των Η.Π.Α. May Pioneer για δεύτερη φορά

1
Υπερηχητικά Επιβατικά Αεροσκάφη των Η.Π.Α. May Pioneer για δεύτερη φορά

Ένα Concorde της British Airways στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που ήταν παρευρισκόμενοι στο πρώτο κύμα υπερηχητικών ταξιδιών που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970, μπορεί να είναι πρωτοπόροι καθώς το δεύτερο κύμα υπερηχητικών μεταφορών αρχίζει να πετάει.

Η παραγγελία μιας αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας για 50 νέα υπερηχητικά αεροσκάφη μπορεί να φέρει τη χώρα στην πρώτη γραμμή των πτήσεων με διπλάσια ταχύτητα του ήχου, αφού είχε εκμεταλλευτεί την ευκαιρία την πρώτη φορά.

Ο αερομεταφορέας, United, ανακοίνωσε μια σταθερή παραγγελία για 15 αεροσκάφη Overture από τον πρωτοεμφανιζόμενο κατασκευαστή αεροσκαφών Boom Technologies, με δυνατότητα επιλογής για επιπλέον 35.

Η παραγγελία αντιπροσωπεύει περισσότερα υπερηχητικά αεροσκάφη από τα 14 Concorde που λειτούργησαν την περίοδο 1969 έως 2003 τόσο από την BA όσο και από την Air France. Το αεροσκάφος, το οποίο δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί, έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2025 και να τεθεί σε εμπορική υπηρεσία το 2026, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Εάν κατασκευαστεί και γίνει αποδεκτό στον στόλο της United, το αεροσκάφος Boom που δυστυχώς ονομάστηκε θα προανήγγειλε την επιστροφή στα υπερηχητικά ταξίδια, κάτι που εξαφανίστηκε το 2003 με την τελευταία πτήση Concorde, που εκτελούσε η British Airways, μετά από ένα τρίτο του αιώνα, που αιχμαλώτισε τη φαντασία του κοινού.

Το Overture, το οποίο θα χρησιμοποιούσε βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα, θα μπορούσε να πετά με ταχύτητα 1,7 Mach, ή 1,7 φορές την ταχύτητα του ήχου, σύμφωνα με τον κατασκευαστή και την United. Αυτό θα επέτρεπε μια πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σε τρεισήμισι ώρες ή από το Σαν Φρανσίσκο στο Τόκιο σε λιγότερες από έξι.

Η Boeing, η οποία άρχισε να αναπτύσσει ένα υπερηχητικό μεταφορικό μέσο, ​​το 2707, στα μέσα της δεκαετίας του 1960, το οποίο αρχικά υποστηρίχθηκε από παραγγελίες από την Pan American World Airways και την Trans World Airways καθώς και από κρατική χρηματοδότηση των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το 2018 το υπερηχητικό αεροσκάφος της που ήταν μικρότερο από ένα 737 αλλά μεγαλύτερο από ένα business jet. Το Hypersonic επρόκειτο να πετάξει με ταχύτητα 5 Mach και να ταξιδεύει στα 90.000-95.000 πόδια (27.000-29.000 μέτρα), αλλά το αεροσκάφος δεν κατασκευάστηκε ποτέ. Το 2707 θα είχε 150 επιβάτες ή περισσότερους και θα ήταν το πρώτο αεροσκάφος στον κόσμο που θα χρησιμοποιούσε γυάλινο πιλοτήριο. Η Boeing πρότεινε επίσης το Sonic Cruiser το 2001. Το Sonic Cruiser θα είχε 200 έως 250 επιβάτες και θα ταξίδευε με ταχύτητα 0,98 Mach.

Εν τω μεταξύ, το Overture μπορεί να φιλοξενήσει 88 επιβάτες σε διάταξη 1-1, πολύ μικρότερος αριθμός από το Concorde, το οποίο μπορούσε να φιλοξενήσει οπουδήποτε από 92 έως 128 επιβάτες. Η μόνη δυνατή διάταξη επέτρεπε μόνο τετράπλευρα καθίσματα σε διάταξη 2-2 με εξαιρετικά περιορισμένο χώρο για το κεφάλι. Το Concorde της British Airways είχε 26 σειρές και χωρούσε 104 επιβάτες, ενώ της Air France 24 σειρές με 96 θέσεις.

Σε αντίθεση με το Overture, το Concorde μπόρεσε να πετάξει με διπλάσια ταχύτητα του ήχου, ή 2 Mach, μεταφέροντας τους επιβάτες από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σε τρεις ώρες με το σύνθημα, „Arrive Before You Leave“. Το Concorde τέθηκε σε λειτουργία στις 2 Μαρτίου 1969 με την παρθενική του πτήση από το Παρίσι στην Ουάσιγκτον, DC

Όταν το Concorde βρισκόταν στα τελευταία χρόνια λειτουργίας, ήταν το μόνο αεροσκάφος στον στόλο της BA που χρειαζόταν μηχανικό πτήσης.

Ενώ η συντριβή του 2000 ενός Air France Concorde κατηγορήθηκε σε μεγάλο βαθμό για την απόσυρση του τύπου, ευθύνονταν οι οικονομικές πραγματικότητες της λειτουργίας του τύπου: Το αεροσκάφος υψηλής τεχνολογίας ήταν εξαιρετικά αναποτελεσματικό σε καύσιμα, απαιτώντας πολύ περισσότερα καύσιμα ανά επιβάτη για ένα υπερατλαντικό πτήση από το μη υπερηχητικό αεροσκάφος της ημέρας.

Πράγματι, τόσο η Pan American World Airways όσο και η Trans World Airways ακύρωσαν τις παραγγελίες τους για το Concorde λόγω του υψηλού λειτουργικού κόστους και του χαμηλού αριθμού επιβατών ανά πτήση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν το αεροπλάνο να λειτουργεί πάνω από τη χώρα λόγω της πιθανότητας υπερηχητικής έκρηξης, η οποία περιόρισε περαιτέρω τη χρησιμότητα του αεροσκάφους.

(Φωτογραφία: Accura Media Group)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar