Φθινοπωρινή συντήρηση γκαζόν σε 5 εύκολα βήματα

1
Φθινοπωρινή συντήρηση γκαζόν σε 5 εύκολα βήματα

Φαίνεται το γρασίδι σας κουρασμένο, κηλιδωμένο και γενικά σε άθλια κατάσταση; Μην απελπίζεστε, ακολουθήστε τη φθινοπωρινή μου συντήρηση γκαζόν σε 5 εύκολα βήματα και σύντομα θα αποκτήσετε ξανά το σχήμα του πλοίου σας με μια αξιοζήλευτη πράσινη ποιότητα μπόουλινγκ.

Οι πελάτες με ρωτούν συχνά πώς να βελτιώσουν και να φροντίσουν το γκαζόν τους. Είναι πραγματικά πολύ απλό να έχεις ένα πλούσιο, πράσινο και υγιές γκαζόν

Μας αρέσει να απολαμβάνουμε τους κήπους μας, συμπεριλαμβανομένων των χλοοτάπητα μας και έτσι θα έπρεπε, αλλά όλη αυτή η χρήση και η κίνηση προκαλεί κάποια ζημιά, αλλά να είστε σίγουροι ότι όλα είναι επισκευάσιμα και θεραπεύιμα.

Η καλή διαχείριση του χλοοτάπητα είναι πρωταρχικής σημασίας για να μην συμπιέζεται και να καταστραφεί ο χλοοτάπητας μετά από υλοτόμηση νερού ή συνθήκες ξηρασίας και το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να αντιμετωπίσετε αυτές τις εργασίες συντήρησης και να προετοιμάσετε το γρασίδι σας για την επόμενη άνοιξη.

Το γρασίδι εξακολουθεί να είναι ισχυρό τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και σε ζεστές, υγρές περιοχές τον Νοέμβριο επίσης. Έτσι, το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να περιποιηθείτε το γκαζόν σας με λίγη τρυφερή, στοργική φροντίδα, καθώς το χώμα είναι ακόμα αρκετά ζεστό ώστε το γρασίδι να ανταποκρίνεται στη θεραπεία. Εάν το αφήσετε αργότερα μέσα στην εποχή, οι θερμοκρασίες μειώνονται, το γρασίδι σταματά να αναπτύσσεται και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ανακάμψει.

Φθινοπωρινή Συντήρηση Χλοοτάπητα

Είναι κακό για το γκαζόν σας να μην τσουγκράνα τα φύλλα;

Είναι εδώ και πολλά χρόνια κοινή πρακτική η αφαίρεση των πεσμένων φύλλων από τους χλοοτάπητες.

Ο κύριος λόγος ήταν να τακτοποιήσουμε και να κάνουμε το γρασίδι να φαίνεται λίγο καλύτερο όλο το φθινόπωρο.

Εάν υπάρχουν περιοχές όπου συσσωρεύεται μεγάλη ποσότητα φύλλων, θα συνιστούσα να τα καθαρίσετε είτε με τσουγκράνα είτε χρησιμοποιώντας φυσητήρα φύλλων. Ένα βαθύ υγρό, μουσκεμένο στρώμα φύλλων απλώς δημιουργεί ένα χάος και μπορεί να πνίξει ένα γρασίδι που εμποδίζει τον αέρα να εισέλθει στο έδαφος.

Τα συλλεγμένα φύλλα μπορούν να κομποστοποιηθούν, να πολτοποιηθούν ή να αφεθούν αλλού στον κήπο για χρήση της άγριας ζωής κατά τη διάρκεια του χειμώνα ως καταφύγιο, τροφή και φωλιά.

Ωστόσο, εάν τα φύλλα είναι μόνο ένα λεπτό στρώμα, τότε η καλύτερη πρακτική είναι να τα κόψετε πάνω τους και στη συνέχεια να αφήσετε το σάπιασμα που προκύπτει στο γρασίδι. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσθέσετε θρεπτικά συστατικά στο χώμα που τροφοδοτεί το γκαζόν σας φυσικά και το διατηρεί αερισμένο.

Ελέγξτε την κριτική του προϊόντος μου για να μάθετε ποιος είναι ο καλύτερος φυσητήρας φύλλων για να αγορασω.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τα οφέλη των φθινοπωρινών φύλλων διαβάστε εδώ.

Καρότσι γεμάτο φθινοπωρινά φύλλα
Μαζέψτε τα φύλλα

Χλοοτάπητες που σκαρώνουν

Έχω μιλήσει για scarifying σε προηγούμενο blog.

Το σκάσιμο γίνεται για να αφαιρέσετε το αχυρόχορτο, το οποίο είναι νεκρό γρασίδι, βρύα και υπολείμματα από το γρασίδι σας. Η αποξήρανση του χλοοτάπητα βελτιώνει το έδαφος αερίζοντάς το, κάτι που με τη σειρά του βελτιώνει την αποστράγγιση και επιτρέπει στο λίπασμα να διεισδύσει στις ρίζες του χόρτου.

Ανάλογα με το πόσο αυστηρά σκαρώνετε το γκαζόν, μπορεί κάλλιστα να έχετε γυμνά μπαλώματα, αλλά το γρασίδι θα ξαναβγεί πιο δυνατό καθώς θα υπάρχουν λιγότερα ζιζάνια ή βρύα για να αντιμετωπίσετε. Από τα τέλη του καλοκαιριού έως τα μέσα του φθινοπώρου είναι η βέλτιστη περίοδος για να ξαναφυτεύσετε τις περιοχές που το απαιτούν. Το έδαφος και ο καιρός είναι αρκετά ζεστοί για να βλαστήσουν οι σπόροι.

Χρησιμοποιήστε μια τσουγκράνα με ελατηριωτό ύφασμα ή ένα ηλεκτρικό σαρωτή όπως το Bosch AVR 1100 Verticitter Scarifyer and Lawn Raker

Η χρήση τσουγκράνας σε μικρότερους χλοοτάπητες είναι στην πραγματικότητα πολύ αποτελεσματική άσκηση για την κοιλιά, κάτι που σίγουρα μπορώ να το επιβεβαιώσω.

Έχω ξαναπεί ότι η κηπουρική είναι καλή για εσάς; Μεγάλη άσκηση.

Σκουπίστε και σκαρώστε το γκαζόν
Φθινοπωρινή Συντήρηση Χλοοτάπητα

Χλοοτάπητες αερισμού

Ο χλοοτάπητας μπορεί να συμπιεστεί από τις συνθήκες ξηρασίας και από την υλοτόμηση του νερού και από όλη τη χρήση και την κατάχρηση που γίνεται μέσω της γενικής χρήσης των χλοοτάπητων μας την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ποιος έχει παιδιά ή κατοικίδια να παίζουν στο γκαζόν όλο το καλοκαίρι; Δυστυχώς, αυτό προκαλεί κάποια ζημιά, οι χλοοτάπητες και οι κήποι μας είναι εκεί για να τους απολαύσουμε, κάποιες ζημιές είναι αναπόφευκτες

Η συνεχής χρήση μπορεί να προκαλέσει ζημιά, γι‘ αυτό το οφείλουμε στο γρασίδι μας να αρχίσουμε να το επισκευάζουμε και να το φροντίζουμε ώστε να μπορεί να ανακάμψει και να δείχνει καλύτερα για την επόμενη σεζόν.

Ο αερισμός του χλοοτάπητα επιτρέπει την κίνηση του αέρα και του νερού στο επίπεδο του γρασιδιού. Το οποίο βοηθά στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας του χλοοτάπητά σας.

Ο αερισμός πρέπει να γίνεται περίπου κάθε δύο χρόνια ανάλογα με το επίπεδο κίνησης και τη χρήση που δέχεται το γκαζόν σας.

Σφίξτε μικρές περιοχές με ένα πιρούνι κήπου, διαχωρίστε τις τρύπες σε απόσταση περίπου 4-6 ιντσών μεταξύ τους και τόσο βαθιά. Διατίθενται επίσης αεριστήρες χειρός, ώθησης και μηχανοκίνητοι αεριστήρες και διευκολύνουν αυτή την εργασία σε μεγαλύτερους χλοοτάπητες.

Αφού ολοκληρωθεί ο αερισμός, σκουπίστε τα βύσματα και σκουπίστε ή τυλίξτε λίγο επίδεσμο στις τρύπες.

Δείτε τι εννοώ για την καλή άσκηση, σας εξοικονομώ τα τέλη γυμναστικής εδώ.

Κορυφαία γκαζόν

Το topdressing βελτιώνει την υφή, τη διείσδυση του νερού και του αέρα, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική υγεία των ριζών

Η σύσταση του RHS είναι τρία μέρη αμμοπηλώδους με έξι μέρη κοφτερής άμμου και ένα μέρος κομπόστ. 2 έως 3 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο.

Δουλέψτε το με το πίσω μέρος μιας τσουγκράνας. Λυπούμαστε, αλλά δεν υπάρχει ηλεκτρικό εργαλείο για να το κάνετε αυτό, η χειροκίνητη τσουγκράνα είναι αυτό που πρέπει να κάνετε.

Ισοπέδωση του γκαζόν

Πολλοί χλοοτάπητες αποκτούν, με τη χρήση εξογκώματα και εξογκώματα, βυθίσεις και κοιλότητες.

Με λίγη προσπάθεια και φροντίδα μπορούμε να τα ισοπεδώσουμε όλα και να έχουμε το γκαζόν επίπεδο σαν τηγανίτα σε χρόνο μηδέν.

Για να διορθώσετε τις σβώλους περιοχές, κόψτε τον χλοοτάπητα με το σίδερο μπορντούρας, εάν έχετε, ή ένα φτυάρι και τραβήξτε το προς τα πίσω για να φανεί το χώμα από κάτω. Περάστε πάνω από το χώμα και αφαιρέστε το υπερβολικό χώμα, αφαιρέστε επίσης τυχόν μεγάλα κομμάτια χώματος και πέτρες. Αντικαταστήστε το στρώμα του χλοοτάπητα, πιέστε τις άκρες μεταξύ τους για να το βοηθήσετε να αρχίσει να μεγαλώνει και να πλέκει ξανά μεταξύ τους.

Για να γεμίσετε τυχόν ντιπ, κόψτε ξανά τον χλοοτάπητα και ξεφλουδίστε τον, στη συνέχεια γεμίστε το ντιπ/κοίλωμα με φυτόχωμα όπως απαιτείται και κυλήστε τον χλοοτάπητα ξανά από πάνω του.

Ποτίστε καλά τις επισκευασμένες περιοχές για να βοηθήσετε τον χλοοτάπητα να ανακάμψει γρήγορα και υγιεινά.

συμπέρασμα

Εάν έχετε ζημιά στο γκαζόν και θέλετε να το βελτιώσετε και να το επισκευάσετε, τότε ελπίζω ότι αυτή η σύντομη ανάρτηση «Πώς να το κάνετε» βοήθησε.

Ακολουθήστε τις συμβουλές και τις συμβουλές μου και σύντομα θα έχετε ξανά ένα υπέροχο γκαζόν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τι δουλειές να κάνεις στον κήπο τον Οκτώβριο Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Διαβάστε εδώ για περισσότερα „Πώς να το κάνουμε» άρθρα

Παρακαλούμε μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένεια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οποιαδήποτε ερώτηση ή άποψη μπορεί να προστεθεί στο παρακάτω πλαίσιο σχολίων και θα απαντήσω.

Καλή Κηπουρική

Ακολουθήστε και σας αρέσει το PlantsBulbsSeeds

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar