Φωτογραφικό δοκίμιο: Μέσα στον κομψό νέο κεντρικό τερματικό σταθμό του αεροδρομίου LaGuardia

0
Φωτογραφικό δοκίμιο: Μέσα στον κομψό νέο κεντρικό τερματικό σταθμό του αεροδρομίου LaGuardia

Ένα τμήμα του μήκους 268′ „La Guardia Vistas“

Το αεροδρόμιο LaGuardia, μέχρι πρόσφατα το πολύ κακόφημο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης που είχε χαρακτηριστεί περίφημα από τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν ως «τρίτο κόσμο», καθώς στόχευε τη γερασμένη υποδομή του αεροδρομίου, δεν υπάρχει πια. Όλοι χαιρετίζουν το νέο αεροδρόμιο LaGuardia, ή τουλάχιστον τον κεντρικό τερματικό σταθμό αφίξεων και αναχωρήσεων, που έχει οριστεί ως Terminal B.

Χτισμένο ως μέρος μιας γενικής επισκευής 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το πολυσύχναστο, φωτεινό και γεμάτο τέχνη κτίριο, το οποίο μπορεί να είναι το πιο προηγμένο τεχνικά τερματικό αεροδρομίου στη χώρα, άνοιξε τις πόρτες του στους ταξιδιώτες το Σάββατο, αν και πολλοί δεν εμφανίστηκαν λόγω του συνεχιζόμενου κορονοϊού. πανδημία.

Χάρη σε τέσσερις νέες καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις από τους διάσημους καλλιτέχνες Jeppe Hein, Sabine Hornig, Laura Owens και Sarah Sze, το νέο τερματικό είναι επίσης ένα από τα λίγα μέρη που μπορούν να πάνε οι Νεοϋορκέζοι και οι επισκέπτες για να δουν τέχνη, έως ότου αρχίσουν να ανοίγουν ξανά τα μουσεία της πόλης τις πόρτες τους.

“Sorter Than The Day” (πρώτο πλάνο), “I [pizza] NY” (φόντο)

«Αυτά τα τέσσερα συγκεκριμένα έργα δημόσιας τέχνης θα παρέχουν εστιακά σημεία ομορφιάς που αντανακλούν τη δημιουργικότητα, την ενέργεια, τον πολιτισμό και το πνεύμα του Empire State», δήλωσε ο Κυβερνήτης Andrew M. Cuomo σε δήλωση σχετικά με τα εγκαίνια. «Η δημόσια τέχνη είναι ένα βασικό μέσο για να δείξουμε στον κόσμο ποιοι είμαστε και να πούμε ότι όταν έρθετε στη Νέα Υόρκη θα εκπλαγείτε και θα εμπνευστείτε».

Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στον τερματικό σταθμό από το γκαράζ χαιρετίζονται από το πρώτο έργο τέχνης: «La Guardia Vistas». Αυτό το διώροφο κομμάτι μήκους 268 ιντσών (82 μ.) λούζει το διάδρομο και τους ανθρώπους σε αυτό χρωματιστά από περισσότερες από 1.100 φωτογραφίες του Μανχάταν. Τραβηγμένες από πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένων των στέγων του νησιού και της προκυμαίας του Κουίνς, οι φωτογραφίες ενσωματώθηκαν για να σχηματίσουν μια τοιχογραφία που μοιάζει με βιτρό που παρεμβάλλεται 20 αποφθέγματα από τον ίδιο τον Hizzoner, τον Fiorello La Guardia, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος από το 1934-1945. «Έχουμε καθιερώσει το μάθημα για ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε αποδείξει ότι είναι δυνατό για ανθρώπους που προέρχονται από όλες τις χώρες και κλίματα του κόσμου… να ζουν μαζί ως καλοί γείτονες, με ειρήνη και αρμονία. Αν μπορούμε να το κάνουμε εδώ, μπορεί να γίνει και αλλού», είπε το 1936.

«Είτε περάσατε από το Aquatania είτε οι πρόγονοί σας ήρθαν στη Santa Maria, το Mayflower ή το Half Moon, είστε μετανάστης ή απόγονος μεταναστών. Έχε αυτό κατά νου», είχε πει ο LaGuardia το 1922.

Το φορτηγό παγωτού στο «Ι [pizza] NY ”μωσαϊκό

„ΕΓΩ [pizza] NY» είναι το μεγαλύτερο μωσαϊκό εσωτερικού χώρου στον κόσμο, αν και ο τίτλος της ψηφιδωτής τοιχογραφίας του Owens για τον μεγαλύτερο τοίχο του τερματικού σταθμού είναι στην πραγματικότητα ένα emoji πίτσας που χωρίζει τα γράμματα «I» και «NY». Η τοιχογραφία χρησιμεύει ως μια κραυγή για όλα όσα είναι υπέροχα στους πέντε δήμους της πόλης, με τον κυκλώνα στο Coney Island, την πινακίδα του θεάτρου Apollo στο Χάρλεμ, ένα φορτηγό με παγωτό, το Chrysler Building, το Stonewall Inn και φυσικά μια φέτα πίτσα σε στυλ Νέας Υόρκης – όλα πάνω σε έναν γαλάζιο ουρανό γεμάτο με πρησμένα λευκά σύννεφα.

Το «Shorter Than The Day» της Sarah Sze είναι ένα τεράστιο σφαιρικό γλυπτό, όταν το δει κανείς από κοντά, αποδεικνύεται ότι είναι ένα σκελετικό πλαίσιο στο οποίο ο Sze έχει κόψει εκατοντάδες φωτογραφίες του ουρανού πάνω από τη Νέα Υόρκη, τραβηγμένες κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Δημιουργεί έναν ιλιγγιώδη αστερισμό που φαίνεται να στροβιλίζεται στον αέρα.

Μόλις καθαρίσετε το σημείο ελέγχου ασφαλείας, παρατηρήσατε ότι το μπαλόνι αγγίζει την οροφή με μια μακριά κορδέλα να κρέμεται από την οροφή; Δεν έχασε ένα παιδί, αλλά είναι μέρος αυτού που ο καλλιτέχνης Jeppe Hein περιγράφει ως «παραμυθένιο μονοπάτι ψίχουλας» που ελπίζει ότι θα προσκαλέσει τους ταξιδιώτες «να κοιτάξουν προς τον ουρανό και να αγκαλιάσουν την αίσθηση του θαύματος».

Ο Χάιν έχει σκορπίσει ένα ίχνος διαδραστικών γλυπτών σε όλο τον τερματικό σταθμό. Ολοκληρώνοντας το κομμάτι, με τίτλο «All Your Wishes», υπάρχουν τρία ιδιότροπα φωτεινά-κόκκινα παγκάκια στο πάτωμα που λυγίζουν, λυγίζουν και στρίβουν φανταστικά.

Αποστείλαμε πολλά μέλη της συντακτικής ομάδας του Frequent Business Traveler για να παρουσιάσουν και να τεκμηριώσουν το νέο τερματικό σε φωτογραφίες. Αυτό βρήκαν.

Κάντε κλικ εδώ για να συνεχίσετε στη σελίδα 2 – Περισσότερες φωτογραφίες του νέου αεροδρομίου LaGuardia και της τέχνης του

Σελίδες: 1 2

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar