Χειμερία νάρκη ζώων στο γκαζόν μου: Πρέπει να με νοιάζει;

2
Χειμερία νάρκη ζώων στο γκαζόν μου: Πρέπει να με νοιάζει;
κουνελάκια

Από κουνέλια και ρακούν μέχρι skunks και άλλα πλάσματα, πιθανότατα έχετε ζώα να πέφτουν σε χειμερία νάρκη στη γειτονιά σας αυτή τη στιγμή και πρόκειται να ξυπνήσουν. Το ερώτημα είναι: πρέπει να σε νοιάζει κιόλας; Είναι αυτά τα ζώα σε χειμερία νάρκη απλώς ένα μέρος του οικοσυστήματος μας με το οποίο πρέπει να ζούμε και να τα αφήνουμε να ζούμε ή αποτελούν απειλή για την υγεία και την ευημερία του χλοοτάπητά μας; Αυτή είναι μια κοινή ανησυχία των ιδιοκτητών σπιτιών και επιχειρήσεων που ανησυχούν να διατηρήσουν τα υπαίθρια τοπία τους όμορφα (και υγιή) όλο το χρόνο.

Τα καλά νέα είναι ότι η Spring-Green, οι ειδικοί στη φροντίδα του γκαζόν της γειτονιάς της Αμερικής, έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να κατανοήσετε μοτίβα αδρανοποίησης, πώς να αποτρέψετε τη ζημιά στο γρασίδι σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τι να περιμένετε όταν αλλάξουν οι εποχές. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε να μαθαίνουμε για τη χειμερία νάρκη των ζώων και την προστασία του χλοοτάπητά μας από ζημιές που σχετίζονται με ζώα από τον χειμώνα.

Τι πρέπει-να γνωρίζετε για τη χειμερία νάρκη των ζώων και το γκαζόν σας

  • Πότε, τι, γιατί και πώς τα ζώα αδρανοποιούν; Τα κουνέλια, τα ρακούν, τα skunks και τα περισσότερα έντομα είναι τα πιο κοινά ζώα που μπορούν να βρεθούν σε χειμερία νάρκη κοντά στο γρασίδι ενός μέσου ιδιοκτήτη σπιτιού κάθε χειμώνα. Είναι ένα ενδιαφέρον πράγμα αυτή η χειμερία νάρκη και ο τρόπος με τον οποίο η Μητέρα Φύση βοηθά τα ζώα να επιβιώσουν τον χειμώνα. Ετσι δουλευει:
ρακούν

Κατά τους χειμερινούς μήνες, πολλά ζώα πέφτουν σε χειμερία νάρκη προκειμένου να εξοικονομήσουν ενέργεια κατά την πιο σκληρή εποχή. Κατά τη διάρκεια της χειμερίας νάρκης, η θερμοκρασία του σώματός τους πέφτει, ο μεταβολισμός, ο καρδιακός ρυθμός και η αναπνοή τους επιβραδύνονται και τα αποθέματα λίπους τους χρησιμοποιούνται μόνο για την εκτέλεση βασικών λειτουργιών, όπως η αναπνοή. Με ένα εσωτερικό ρολόι που τους «ξυπνά» ακριβώς στην ώρα τους για τις θερμότερες εποχές, η αδρανοποίηση τελειώνει φυσικά την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Η διάρκεια της αδρανοποίησης ποικίλλει ανάλογα με το είδος και την τοποθεσία, αλλά κυμαίνεται από τρεις έως έξι μήνες κατά μέσο όρο.

  • Πώς επηρεάζουν τα ζώα την αυλή μου όταν μπαίνουν/ξυπνούν από την αδρανοποίηση; Τώρα που έχουμε μάθει τις λεπτομέρειες της αδρανοποίησης, ας έρθουμε στην πραγματική ερώτηση – πώς επηρεάζουν όλα αυτά το γκαζόν, τα δέντρα και τους θάμνους μου; Ενώ το φαινόμενο της χειμερίας νάρκης προκαλεί ενδιαφέρουσα ανάγνωση, μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στους χλοοτάπητες του χειμώνα και της άνοιξης. Οι τύποι ζώων που πέφτουν σε χειμερία νάρκη στη γειτονιά σας θα διαφέρουν ανά περιοχή και ορισμένα είναι πιο καταστροφικά από άλλα. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα των τύπων ζημιών που μπορεί να προκληθούν…
    • Σκάβοντας τρύπες στο γκαζόν – Αυτό είναι το πιο κοινό πρόβλημα που προκαλείται από τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη καθώς τρέφονται με ράβδους ή άλλα έντομα πριν ξεκουραστούν για το χειμώνα.
    • τρύπημα στο γκαζόν – Τα λαγούμια μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της ζημιάς στο γκαζόν, και συνήθως προκαλούνται από λαγούμια και ξυλοκόκκους καθώς προετοιμάζονται για τη χειμερινή χειμερία νάρκη.
μωρό skunk
  • Πώς να μειώσετε τη ζημιά στα ζώα; Τα ούρα κογιότ είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας για να κρατάτε μακριά τα ρακούν και τα skunks. Οι κηπουροί έχουν επίσης τύχη προσθέτοντας δίχτυ γύρω από την περίμετρο του γκαζόν τους για να κρατήσουν μακριά αυτά τα τρωκτικά. Τα ελάφια μπορούν να κρατηθούν μακριά με ένα απωθητικό ελαφιού που αγοράζεται από το κατάστημα, ειδικά εφαρμοσμένο σε ανθισμένες τουλίπες ή άλλα νόστιμα φυτά. Μερικοί άνθρωποι κρεμούν μπάρες με πολύ αρωματικό σαπούνι γύρω από τα φυτά με τα οποία αρέσει να τρέφονται τα ελάφια κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπως το βιογραφικό, για να κρατήσουν μακριά τα ελάφια.

Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να απαλλάξετε το γρασίδι σας από ανεπιθύμητα παράσιτα ή τι προκαλεί ζημιά στα δέντρα, τους θάμνους και τα φυτά σας, έχετε πάντα μια ομάδα επαγγελματιών περιποίησης γκαζόν στη Spring-Green για να σας βοηθήσει. Επικοινωνήστε με την ομάδα μας για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την αιτία του προβλήματος και να αναπτύξετε ένα σχέδιο δράσης για να διατηρήσετε το γρασίδι σας υγιές όλο το χρόνο.

Επικοινωνήστε με έναν Pro Spring-Green Lawn Care σήμερα!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar