Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Thatch

1
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Thatch
αχυροσκεπή

Το αχυρόχορτο του γκαζόν είναι ένας όρος που μπορεί να έχετε ακούσει να πετάγονται, ή ίσως να τον έχετε δει από κοντά μερικές φορές, αλλά πόσα πραγματικά γνωρίζετε γι ‚αυτό; Οι επαγγελματίες περιποίησης γκαζόν στο Spring-Green συνέταξαν έναν οδηγό για να σας βοηθήσουν να εκπαιδευτείτε στο αχυρόχορτο. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε έχουν συγκεντρωθεί σε αυτήν την ευανάγνωστη μορφή, ώστε να μπορείτε να έχετε την επισκόπηση σας γρήγορα και στη συνέχεια να επιστρέψετε στην πολυάσχολη ζωή σας. Φυσικά, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με οποιεσδήποτε και όλες τις ανάγκες σας για τη φροντίδα του γκαζόν που σχετίζονται με αχυρένια ή άλλη.

Lawn Thatch 101

Λοιπόν, τι ακριβώς είναι το Thatch; Το thatch είναι ένα μείγμα νεκρής και ζωντανής φυτικής ύλης που συνήθως σχηματίζεται στη βάση του γρασιδιού σας, ακριβώς στο σημείο όπου τα στελέχη του γρασιδιού συναντούν το έδαφος. Μερικοί δημοφιλείς τύποι χόρτων είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν συσσώρευση αχύρου από άλλους. Είναι σύνηθες φαινόμενο τα χόρτα όπως το μπλουγκράς του Κεντάκι, η βερμούδα και οι έρπουσες φέσκους να παίρνουν παχύρρευστο αχυρόχορτο που απαιτεί αποκόλληση. Από την άλλη πλευρά, η ψηλή φέσουα ή η πολυετής ρίγας σπάνια έχουν προβλήματα με αχυρόχορτο.

Τι προκαλεί το Thatch; Κανονικά, η οργανική ύλη, όπως μικρά αποκόμματα γρασιδιού ή φύλλα με φύλλα, διασπάται γρήγορα. Ωστόσο, μερικές φορές αυτά τα υλικά και άλλα μπορεί να πάνε πολύ αργά, προκαλώντας ένα στρώμα συσσώρευσης που οδηγεί σε ανάπτυξη αχύρου.

Πρέπει να ανησυχώ αν δω αχυρένια στο γκαζόν μου; Μια κοινή ερώτηση που έχουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού είναι αν το αχυρένιο είναι καλό ή κακό για το γρασίδι ή τα φυτά τους. Η απάντηση είναι – εξαρτάται. Εάν τα στρώματα αχύρου μεγαλώνουν περισσότερο από μια ίντσα πάχους, γίνονται εμπόδια για την υγεία του γκαζόν και της ζωής των φυτών σας. Το παχύ αχυρόχορτο μπορεί να εμποδίσει το απαραίτητο νερό και το λίπασμα να φτάσει στις ρίζες του χόρτου αφήνοντας το γρασίδι και τα φυτά σας ευάλωτα στη ζέστη και το στρες. Καθώς συνεχίζετε να ποτίζετε το καλυμμένο με αχυρένια χλοοτάπητα, το πότισμα μπορεί να παγιδεύσει την υγρασία, δημιουργώντας ένα έδαφος αναπαραγωγής για ασθένειες και έντομα.

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από το Thatch; Εάν το αχυρόχορτο του γκαζόν σας έχει αυξηθεί σε πάχος πάνω από δύο ίντσες, μπορείτε να καλέσετε τους επαγγελματίες για να το ξεφορτωθούν. Η υπερβολική αφαίρεση αχύρου πρέπει να γίνει απαλά για να αποφευχθεί η ζημιά στις ρίζες του χόρτου σας. Εάν το αχυρένιό σας δεν έχει γίνει υπερβολικά παχύ, ίσως μπορείτε να το φροντίσετε μόνοι σας. Μπορείτε να ξεκολλήσετε το γκαζόν σας με τρεις τρόπους:

  1. Αποκολλητικές τσουγκράνες – Οι τσουγκράνες χειροκίνητης αποκόλλησης είναι μια επιλογή για να απαλλαγείτε από την άχυρο στο γρασίδι σας. Αυτές οι ειδικές τσουγκράνες έχουν καμπύλες λεπίδες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σκάψουν το γκαζόν σας και να τραβήξουν ψηλά το αχυρόχωμα. Αυτά είναι καλά για μικρές περιοχές αποκόλλησης και για γενική συντήρηση μικρών περιοχών.
  • Power Rakes – Η γκανιότα ισχύος είναι μια άλλη επιλογή εάν έχετε μεγαλύτερη επιφάνεια για να ξεκολλήσετε. Οι ηλεκτρικές τσουγκράνες είναι παρόμοιες με ένα χλοοκοπτικό ώθησης, αλλά διαθέτουν περιστρεφόμενες συσκευές που τραβούν το αχυρένιο. Οι ηλεκτρικές τσουγκράνες είναι μια καλή επιλογή για χλοοτάπητες με λεπτότερα στρώματα αχύρου και σκληρό γρασίδι που μπορεί να κάνει την ισχυρή αφαίρεση του αχύρου.
  • Κάθετα χλοοκοπτικά – Τα Verticutters, που αναφέρονται επίσης και ως κάθετα χλοοκοπτικά, είναι μια τρίτη επιλογή στην προσπάθεια αφαίρεσης αχυρώνας DIY. Έχουν κατακόρυφες λεπίδες αρκετά αιχμηρές ώστε να σκάβουν προς τα κάτω μέσα από το στρώμα αχύρου για να τραβήξουν έξω το αχυρένιο με δύναμη. Το μειονέκτημα είναι ότι συχνά βγάζουν και το γρασίδι. Τα Verticutters είναι μια καλή επιλογή εάν επισκευάζετε πλήρως το γκαζόν σας.
τσουγκράνα αχύρου

Μπορώ να αποτρέψω το να εμφανιστεί το Thatch; Αν και δεν υπάρχει ανόητος τρόπος για να αποτρέψετε την εμφάνιση αχύρου, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να λάβετε για να την αποτρέψετε.

  • Παρακολουθώντας την ισορροπία του pH του εδάφους του χλοοτάπητά σας, για παράδειγμα. Οι χλοοτάπητες με χαμηλό pH εδάφους είναι πιο επιρρεπείς στο αχυρόχωμα.
  • Ένας άλλος κοινός παράγοντας για την υπερανάπτυξη αχύρου είναι η υπερβολική ποσότητα λιπασμάτων ή η χρήση προϊόντων με υπερβολική ποσότητα φυτοφαρμάκων.
  • Μια τελευταία συμβουλή είναι να παρακολουθείτε την ανάπτυξη της αχύρου και να την αντιμετωπίσετε στα αρχικά της στάδια. Εάν αφεθεί πολύ, η άχυρο γίνεται πιο δύσκολο να αφαιρεθεί και η ζημιά στο γρασίδι γίνεται πιο σημαντική.

Υπάρχουν ειδικά βήματα που πρέπει να κάνω αφού ξεκολλήσω; Όταν ολοκληρώσετε την εργασία αποκόλλησης, φροντίστε να μαζέψετε όλα τα υπολείμματα αχύρου και να ποτίσετε καλά το αποκολλημένο γκαζόν σας. Αυτή είναι επίσης μια ιδανική στιγμή για να φυτέψετε το γκαζόν σας, τώρα που έχετε καθαρίσει το χώρο για νέα, υγιή ανάπτυξη. Ως προληπτικό βήμα συντήρησης, μπορείτε επίσης να αρχίσετε να δοκιμάζετε το χώμα σας για να διασφαλίσετε ότι το pH του είναι στα βέλτιστα επίπεδα.

Η Spring-Green, ηγέτης στη φροντίδα του γκαζόν από το 1977, μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε γιατί, πότε και πώς να ξεκολλήσετε το γκαζόν σας. Θα σας βοηθήσουμε να επαναφέρετε το γκαζόν σας σε καλό δρόμο και, στη συνέχεια, θα σας παρέχουμε οδηγίες για να το διατηρήσετε εκεί. Βασιστείτε στην ομάδα των επαγγελματιών μας για να σας βοηθήσει να απολαύσετε ένα όμορφο, υγιές γκαζόν χωρίς άχυρα.

Επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία της Spring-Green σήμερα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar