10 Συμβουλές φροντίδας γκαζόν για κάθε εποχή – GoTo4Gardening

0
10 Συμβουλές φροντίδας γκαζόν για κάθε εποχή – GoTo4Gardening

Δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα καταπράσινο γκαζόν. Φανταστείτε να βγαίνετε ξυπόλητοι σε ένα ωραίο φρεσκοκομμένο παχύ γκαζόν.

Η διατήρηση ενός υγιούς χλοοτάπητα όλες τις εποχές θα μπορούσε να έχει πολλά περισσότερα οφέλη από την εμφάνιση. Εκτός από τη διατήρηση της αξίας της ιδιοκτησίας σας, οι καλά συντηρημένοι χλοοτάπητες μπορούν επίσης να αποτρέψουν τη διάβρωση από την απορροή του νερού, να βελτιώσουν τον έλεγχο των πλημμυρών και σίγουρα θα μπορούσαν να δώσουν στα παιδιά σας έναν εξαιρετικό χλοοτάπητα για να παίξουν και να διασκεδάσουν.

Συζητούνται ορισμένες προτάσεις για τη συντήρηση του γκαζόν σας εδώ σε αυτό το άρθρο.

Ανοιξη

Η άνοιξη είναι η εποχή που ετοιμάζετε το γκαζόν σας για την καλλιεργητική περίοδο.

Συχνά είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε το πρώτο κόψιμο του γκαζόν σας. Ανάλογα με τον καιρό, το γρασίδι μπορεί να αρχίσει να μεγαλώνει σημαντικά αυτή την εποχή του χρόνου. Εάν αποφασίσετε να κόψετε, να θυμάστε πάντα να μην το κάνετε όταν το γκαζόν σας είναι βρεγμένο. Το υγρό κούρεμα θα μπορούσε να μεταδώσει ασθένειες και επίσης, τα υγρά αποκόμματα τείνουν να φράζουν τις λεπίδες του χλοοκοπτικού.

Καλοκαίρι

Η ζέστη του καλοκαιριού μπορεί να είναι επιζήμια για το γκαζόν σας εάν δεν φροντίσετε για την απαραίτητη συντήρηση. Εάν αργήσετε πολύ για να κόψετε, ή αν ποτίζετε πολύ λίγο ή πολύ, ή αγνοήσετε τα σημάδια των παρασίτων, το γρασίδι σας θα μπορούσε γρήγορα να γίνει αδύναμο και θα μπορούσε ακόμη και να πεθάνει.

Φθινόπωρο

Μετά το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την προετοιμασία του γκαζόν σας για το χειμώνα. Το φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική εποχή για να ξεκινήσετε ξανά την επεξεργασία του γκαζόν σας, καθώς η θερμοκρασία του εδάφους μπορεί να είναι ακόμα αρκετά ζεστή για να τονώσει την ανάπτυξη του γρασιδιού.

Χειμώνας

Ο χειμώνας είναι μια αρκετά ήσυχη εποχή στον κήπο. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το γκαζόν σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θα μπορούσατε να κουρεύετε μόνο όταν είναι απαραίτητο και να προσέχετε πράγματα όπως φύκια και σκουλήκια και κρεατοελιές.

Για ορισμένες συμβουλές για ένα πιο υγιές γκαζόναπό την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, εξετάστε τα παρακάτω σημεία.

1. Κουρέψτε σωστά στο σωστό ύψος

Το κούρεμα μπορεί να φαίνεται αρκετά απλό, αλλά κάθε φορά που κόβετε το γρασίδι σας, είτε καταφέρνετε είτε αποτυγχάνετε να δημιουργήσετε έναν ωραίο χλοοτάπητα. Το έγκαιρο κούρεμα θα σας βοηθήσει να περιποιηθείτε έναν χλοοτάπητα που είναι παχύς και υγιής. Εάν κουρεύετε λανθασμένα, το γκαζόν σας μπορεί να δυσκολευτεί να αναπτυχθεί. Κάθε φορά που κόβετε, μην αφαιρείτε ποτέ περισσότερο από το ένα τρίτο της συνολικής επιφάνειας των φύλλων κάθε λεπίδας χόρτου.

Το καλοκαίρι, προσαρμόστε το ύψος του χλοοκοπτικού σας για να αφήσετε το γρασίδι ψηλό. Το ψηλό γρασίδι μειώνει την εξάτμιση του νερού και μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερες ρίζες. Το ψηλό γρασίδι σκιάζει επίσης το έδαφος και εμποδίζει τη βλάστηση των ζιζανίων.

2. Τσουγκράνα

Η τσουγκράνα είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης όταν προετοιμάζετε το γκαζόν σας για νέα ανάπτυξη. Η τσουγκράνα βοηθά να απαλλαγούμε από αχυροσκεπή. Αυτό είναι το στρώμα νεκρού χλοοτάπητα ανάμεσα στο πράσινο γρασίδι και το χώμα από κάτω. Το thatch μπορεί να είναι επιβλαβές για το γρασίδι σας εάν αφεθεί χωρίς ραβδώσεις. Το αχυρόχωμα θα μπορούσε επίσης να εμποδίσει το γρασίδι σας να το διεισδύσει καθώς μεγαλώνει.

Επειδή το γρασίδι μπορεί να είναι τρυφερό, συνιστάται να κάνετε τσουγκράνα όταν ο χλοοτάπητας αρχίσει να πρασινίζει. Αυτό σημαίνει ότι οι ρίζες έχουν στερεωθεί σταθερά στο έδαφος. Για να αποφύγετε την καταστροφή του γκαζόν σας, χρησιμοποιήστε μια εύκαμπτη τσουγκράνα, αν και θα πρέπει να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε βαθιά την αχυρένια.

3. Αερισμός όταν είναι απαραίτητο

Εάν υπάρχει μεγάλη κίνηση στο γκαζόν σας, το χώμα κάτω από αυτό μπορεί να καταλήξει να συμπιέζεται. Εάν παρατηρήσετε βρύα, θα μπορούσε να σημαίνει ότι το έδαφος είναι συμπιεσμένο και πρέπει να αεριστεί.

Όταν αερίζετε, δημιουργείτε ανοίγματα που επιτρέπουν στον αέρα και το νερό να πέσει στο χώμα. Όταν το χώμα αερίζεται, το γρασίδι σας θα λάβει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για υγιή ανάπτυξη.

Μπορείτε να νοικιάσετε έναν αεριστή χλοοτάπητα ή θα μπορούσατε να το κάνετε χειροκίνητα, αν χρειαστεί. Ωστόσο, θυμηθείτε να αερίζετε το χώμα αφού φυτρώσουν τα πρώτα ζιζάνια. Κάνοντας αυτό πριν, θα μπορούσε να ενθαρρύνει τη βλάστηση των ζιζανίων στις τρύπες.

4. Αξιολογήστε το έδαφος

Το γρασίδι ευδοκιμεί σε εδάφη με ουδέτερο pH. Η άνοιξη μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να αξιολογήσετε το επίπεδο pH του εδάφους σας. Το γκαζόν σας μπορεί να μην μεγαλώσει πολύ καλά εάν το επίπεδο pH είναι εκτός του ουδέτερου επιπέδου.

Η προσθήκη βελτιωτικών εδάφους όπως ο ασβεστόλιθος μπορεί να βοηθήσει στη βελτιστοποίηση του pH του εδάφους, αλλά κάντε το αφού δοκιμάσετε το έδαφος από ειδικούς που μπορούν να σας συμβουλεύσουν για το πόσο άσβεστος ή λίπασμα που μπορεί να χρειαστείτε ανά τετραγωνικό πόδι.

5. Επίβλεψη

Η κακία του σκύλου και η πολλή κίνηση μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητα μπαλώματα στο γρασίδι σας. Αυτά μπορούν να διορθωθούν με υπερσπορά. Το να σπέρνεις σημαίνει να σπέρνεις σπόρο σε υπάρχον γκαζόν. Τα γυμνά μπαλώματα στο γρασίδι σας μπορεί να χρειάζονται σπόρους χόρτου για να γεμίσουν τα μπαλώματα.

Όταν επιβλέπετε το γκαζόν σας, φροντίστε να εφαρμόσετε ένα αρχικό λίπασμα και να διατηρήσετε τον νέο σπόρο υγρό μέχρι να φυτρώσει. Η επίβλεψη μπορεί επίσης να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ανανεώσετε το γκαζόν σας και να προσθέσετε νέες ποικιλίες γρασιδιού.

6. Λιπαίνετε

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι λίπανσης του γκαζόν σας. Μπορεί να γίνει με επικάλυψη με λίπασμα ή με χλοοκοπτική μηχανή σάπιαστρωσης, εάν προτιμάτε λιπάσματα ταχείας δράσης.

7. Εφαρμόστε Προφυτρωτικά Ζιζανιοκτόνα

Εάν προτιμάτε ένα γκαζόν χωρίς ζιζάνια, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα προφυτρωτικό ή μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο.

Τα προφυτρωτικά ζιζανιοκτόνα σκοτώνουν τα ζιζάνια πριν καν αναδυθούν τα φυτά τους. Τα μεταφυτρωτικά ζιζανιοκτόνα, από την άλλη πλευρά, σκοτώνουν τα ζιζάνια αφού έχουν φυτρώσει. Να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να κάνετε υπερσπορά μετά τη χρήση προφυτρωτικών ζιζανιοκτόνων επειδή οι σπόροι του γκαζόν δεν θα φυτρώσουν.

8. Service The Lawn Mower

Η άνοιξη είναι μια υπέροχη εποχή για να τα δώσετε ΜΗΧΑΝΗ γκαζον μια καλή εξυπηρέτηση. Συνιστάται να ρυθμίζετε το χλοοκοπτικό σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Μία από τις ζωτικής σημασίας εργασίες ρύθμισης είναι το ακόνισμα των λεπίδων του χλοοκοπτικού. Οι κοφτερές λεπίδες του χλοοκοπτικού κόβουν τα φυτά του γρασιδιού, οδηγώντας σε ένα ωραίο πράσινο γρασίδι και όχι σε ένα με σκισμένα και κουρελιασμένα άκρα.

9. Ποτίστε σωστά

Για υγιές καλοκαιρινό γρασίδι, ποτίστε το γκαζόν σας βαθιά αλλά όχι συχνά. Προσπαθήστε να το διατηρήσετε υγρό αλλά όχι πλημμυρισμένο.

10. Αποφύγετε να καταστρέψετε το γκαζόν

Τα κακά σκυλιά, τα σκουπίδια και το πολύ ποδοπάτημα μπορεί να οδηγήσουν σε κομμάτια νεκρού χόρτου στο γρασίδι σας. Μαζέψτε τα σκουπίδια και αποφύγετε τη στάθμευση στο γκαζόν εάν θέλετε να διατηρήσετε ένα υγιές και πράσινο γκαζόν.

συμπέρασμα

Η φροντίδα του γκαζόν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή σας. Εάν, για παράδειγμα, έχετε χιονίσει στην περιοχή σας, τότε ίσως θέλετε να ξεκινήσετε τη συντήρηση του γκαζόν όταν τελειώσει η χιονόπτωση. Η φροντίδα του γκαζόν έχει το πλεονέκτημα ότι προσθέτει στη διατήρηση της αξίας του ακινήτου σας.

Schreibe einen Kommentar