25 χρόνια μετά τη θανατηφόρα έκρηξη, τα συντρίμμια της πτήσης 800 της TWA θα καταστραφούν

0
25 χρόνια μετά τη θανατηφόρα έκρηξη, τα συντρίμμια της πτήσης 800 της TWA θα καταστραφούν

Εσωτερικό του τερματικού σταθμού TWA στο JFK, από το οποίο αναχώρησε η πτήση 800

Η πτήση 800 της TWA, ένα Boeing 747 που εκτελούσε τη διαδρομή από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι, εξερράγη στον αέρα και συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό ακριβώς έξω από τις ακτές του Λονγκ Άιλαντ τη νύχτα της 17ης Ιουλίου 1996.

Ακριβώς στις 8:31 μ.μ. τοπική ώρα, μια έκρηξη που τελικά προσδιορίστηκε ότι προκλήθηκε από έναν σπινθήρα από την καλωδίωση του μετρητή καυσίμου μέσα στο ντεπόζιτο καυσίμου της κεντρικής πτέρυγας του 747 που με τη σειρά του προκάλεσε μια τεράστια έκρηξη, χώρισε το αεροπλάνο στα δύο περίπου 15.000 πόδια πάνω από τον Ατλαντικό, περίπου 8 μίλια (13 χιλιόμετρα) νότια των παραλιών που πλαισιώνουν την είσοδο East Moriches.

Στο Jumbo Jet επέβαιναν 230 άτομα τη στιγμή της συντριβής, συμπεριλαμβανομένων 18 μελών του πληρώματος και 20 υπαλλήλων εκτός υπηρεσίας. Το ρόστερ περιελάμβανε 16 μαθητές και πέντε συνοδούς από τη γαλλική λέσχη γυμνασίου Montoursville Area στην Πενσυλβάνια. Ο Jed Johnson, ένας σχεδιαστής εσωτερικών χώρων που ήταν ο επί 12 χρόνια σύντροφος του Andy Warhol. Rico Puhlmann, Γερμανός φωτογράφος μόδας. και ο Ντέιβιντ Χόγκαν, Αμερικανός συνθέτης.

Ένας άλλος επιβάτης στο πλοίο ήταν ο Έρικ Χολστ, φίλος και γείτονας του διευθυντή σύνταξης του FBT Jonathan Spira και του συνιδρυτή του περιοδικού, του αείμνηστου Greg Spira. Ο Δρ Χολστ και η σύζυγός του, Βιρτζίνια, πήγαιναν στο Παρίσι για τον γάμο του αδελφού του, Τροία.

Η καταστροφή στον αέρα προκάλεσε τη μεγαλύτερη έρευνα αεροπορικού δυστυχήματος στην ιστορία των ΗΠΑ και τα ευρήματα οδήγησαν τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να απαιτήσουν από τις αεροπορικές εταιρείες να αντλούν αδρανές αέριο σε άδειες δεξαμενές καυσίμων, καθιστώντας τις λιγότερο εύφλεκτες.

Την Πέμπτη, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών δήλωσε ότι θα καταστρέψει την ανακατασκευή του Boeing 747 που είχε διασωθεί με κόπο από τον πυθμένα του ωκεανού. Τα συντρίμμια χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για τη διερεύνηση των αιτιών της συντριβής και, αργότερα, αφού μεταφέρθηκαν σε μια αποθήκη στη Βιρτζίνια, για να εκπαιδεύσουν τους ερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων.

Η αποθήκη που περιείχε το ανακατασκευασμένο αεροσκάφος ήταν κλειστή για το κοινό, αλλά επετράπη στις οικογένειες των θυμάτων να το επισκεφτούν όλα αυτά τα χρόνια, όπως χρειαζόταν. Πριν αποσυναρμολογηθεί το τεράστιο 747, η υπηρεσία θα τεκμηριώσει την ανακατασκευή χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη σάρωση.

Η κίνηση έρχεται καθώς η μίσθωση της αποθήκης πλησιάζει στο τέλος της και η καταστροφή των συντριμμιών γίνεται σύμφωνα με μια συμφωνία που έκανε με τους επιζώντες των θυμάτων της έκρηξης, ενός από τα πιο θανατηφόρα αεροπορικά δυστυχήματα στην ιστορία των ΗΠΑ, αν και είχε ως αποτέλεσμα ασφαλέστερες πτήσεις ως αποτέλεσμα της έρευνας.

«Η διερεύνηση της συντριβής της πτήσης 800 της TWA είναι μια θεμελιώδης στιγμή στην ιστορία της αεροπορικής ασφάλειας», δήλωσε η Σάρον Μπράισον, διευθύνουσα σύμβουλος του συμβουλίου ασφαλείας, σε δήλωση. «Από εκείνη την έρευνα εκδόσαμε συστάσεις ασφάλειας που άλλαξαν θεμελιωδώς τον τρόπο σχεδίασης των αεροσκαφών».

(Φωτογραφία: Accura Media Group)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar