Back Lane Wildlife Corridor – Penraevon

4
Back Lane Wildlife Corridor – Penraevon

Διάδρομος Άγριας Ζωής

Αν και είμαστε πολύ κοντά στην πόλη, είμαστε περιτριγυρισμένοι από άγρια ​​ζωή. Έχουμε Κόκκινους Χαρταετούς, Κουκουβάγιες, Δρυοκολάπτες, Τζαι, Δρυοπεριστεράκια και όλα τα είδη Σπίνων και Βυζιά (τα αγαπημένα μου πουλιά είναι οι Τσίχλες, Ρεν και Κοτσύφια που γεμίζουν τον αέρα με το τραγούδι τους). Υπάρχουν νυχτερίδες που πετούν τριγύρω ένα καλοκαιρινό απόγευμα (μπορεί να πετούν όλο το χρόνο, αλλά αυτή είναι η μόνη φορά που καθόμαστε έξω για να τις δούμε), αλεπούδες και σκαντζόχοιροι διασχίζουν τους δρόμους τη νύχτα. Υπάρχουν επίσης αμέτρητα ζωύφια, σκώροι και πεταλούδες. Ένα από τα μειονεκτήματα της εξημέρωσης του κήπου είναι ότι καταστρέφετε μέρος του βιότοπού τους, τις αποθήκες τροφίμων και το καταφύγιό τους.

Η πίσω λωρίδα ήταν κατάφυτη από Ivy και Blackberries. Έκανε έναν εντυπωσιακό φράκτη. Καθώς τιθασεύαμε τον κήπο μας, θέλαμε να μειώσουμε την εισβολή του κισσού και της μπραμπλ από πάνω από τον τοίχο, δημιουργώντας παράλληλα έναν διάδρομο άγριας ζωής. Φυτέψαμε περιπλανώμενα τριαντάφυλλα στην πλευρά του κήπου του τοίχου, αλλά ο Ivy ήθελε να αναλάβει από την άλλη πλευρά. (μια γάτα της γειτονιάς που κάνει ηλιοθεραπεία έχει καθίσει στην εικόνα για να της δώσει κλίμακα).

Το σχέδιο ήταν να τραβήξουμε πίσω όλο τον κισσό για να σβήσει αργά και φυσικά πριν τον κόψουμε όλο και να καθαρίσουμε τον χώρο. Οι πέτρες που αποκαλύφθηκαν είναι τόσο μεγάλες που κάνουν τον τοίχο να φαίνεται κοντός, αλλά στην πραγματικότητα είναι 7 πόδια ύψος και 17 μέτρα μήκος (καλός συνδυασμός Metric και Imperial εκεί!)

Μόλις είχε μετακινηθεί όλη η βλάστηση, μπορέσαμε να δημιουργήσουμε ένα πίσω κρεβάτι. Κάγκελα τοποθετήθηκαν στην κορυφή του τοίχου, εν μέρει για να εμποδίσουν τη θέα στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων πίσω μας και επίσης για να δώσουν ένα πλαίσιο για τα τριαντάφυλλα να περιπλανηθούν.

Το χώμα έπρεπε να σκαφτεί όλο, να ταξινομηθεί για να αφαιρεθούν οι μεγάλες ρίζες του κισσού, να κατασκευαστεί ένας τοίχος στήριξης και να επανατοποθετηθεί το χώμα. Οι πέτρες ήταν μεγάλοι βράχοι από ψαμμίτη που ήταν ήδη βρύες (προέρχονταν από τον κήπο των οικοδόμων). Το κρεβάτι έχει πλάτος 50 cm και βάθος 60 cm, οι πέτρες προσθέτουν άλλα 25 cm στο πλάτος.

Μόλις το κρεβάτι είχε κατασκευαστεί φυτεύτηκε με ένα Πακέτο άγριων φράχτων από το Woodland Trust. Το πακέτο αντιστάθμισης είναι ένα μείγμα από Hawthorn, άγρια ​​τριαντάφυλλα, Hazel, Cornus και Crab Apple. Αυτό θα πρέπει να δώσει τροφή και καταφύγιο για την άγρια ​​ζωή και ελπίζουμε να αντισταθμίσει την αφαίρεση του πυκνού κισσού. Τα δενδρύλλια έχουν ύψος μόλις 30 εκατοστά και φυτεύονται σε απόσταση 50 εκατοστών μεταξύ τους τόσο δύσκολο να τα δεις, αλλά σύντομα θα τα καταλάβουν, δημιουργώντας έναν τοίχο από άνθη της Άνοιξης και Φθινοπωρινά μούρα

Μία από τις ανακαλύψεις κατά την εκκαθάριση της βλάστησης ήταν μια αποχέτευση καταιγίδας (οι μόνες άλλες ανακαλύψεις ήταν μερικά παλιά μπουκάλια γάλακτος). Καθαρίσαμε το χώμα και ήταν εκπληκτικά ξεμπλοκαρισμένο, αυτό μας οδήγησε στη δημιουργία δύο τμημάτων στο πίσω κρεβάτι. Το τμήμα του κρεβατιού με τον φανοστάτη έχει φυτευτεί με βατόμουρα και σμέουρα.

Ενώ φύτευε τον φράκτη, ένας από τους διαχειριστές ακινήτων για το γραφείο του NHS (που είναι οι γείτονές μας) βγήκε να θαυμάσει και πρότεινε ότι έπρεπε να κάνουν κάτι παρόμοιο από την άλλη πλευρά (σταυρωμένα δάχτυλα).

Πρέπει να καλύψουμε το κρεβάτι για να βεβαιωθούμε ότι τα ζιζάνια διατηρούνται κάτω κατά την εγκατάσταση των δενδρυλλίων, αλλά μετά θα πρέπει να γίνει χαμηλή συντήρηση. Φαίνεται στείρο τώρα, αλλά το έδαφος ήταν πλούσιο με σκουλήκια και τα φυτά θα πρέπει να αναπτυχθούν γρήγορα και να παρέχουν έναν διάδρομο άγριας ζωής για σκαντζόχοιρους και άλλα ζώα. Ο φράκτης θα υποφυτευτεί επίσης με χιονοστάλλες, άγριο σκόρδο, βουνίσια και primroses. Οι πέτρες θα παρέχουν πολύτιμα σπίτια για ζωύφια, τα οποία στη συνέχεια προσελκύουν τα πουλιά. Ανυπομονείτε να μοιραστείτε μια φωτογραφία όταν ο φράκτης έχει μεγαλώσει και τα τριαντάφυλλα έχουν πέσει πάνω.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar