Crown Lift – Penraevon

6
Crown Lift – Penraevon

Είμαστε τυχεροί που περιτριγυριζόμαστε από δέντρα, πολλά από αυτά είναι πολύ ηλικιωμένα και ψηλά, ωστόσο μπορούν επίσης να μειώσουν την ποσότητα φωτός που παίρνουμε. Οι γείτονες έχουν μια σειρά από αυτοσπόρους πλατάνια που πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 20 μέτρα (65 πόδια). Πλατάνια έχουν μεγάλα βαριά φύλλα που εμποδίζουν το φως, ψηλώνουν πολύ και δεν αφήνουν πολύ να αναπτυχθούν από κάτω τους. Οι γείτονες είχαν προηγουμένως αφαιρέσει ένα δέντρο και ήμασταν ευτυχείς που τα αφαιρέσαμε, ωστόσο η αφαίρεση των δέντρων θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή. Τα δέντρα αφαιρούν πολύ μεγάλη ποσότητα νερού από το έδαφος οπότε αν κοπούν τότε μπορεί να προκαλέσουν „σηκώνω” δηλαδή όταν το έδαφος φουσκώνει λόγω υπερβολικού νερού, αυτό είναι το αντίθετο της καθίζησης και μπορεί να προκαλέσει ζημιές στα κτίρια.

Ως εκ τούτου, συμφωνήσαμε να σηκωθεί η κορώνα των δέντρων κατά 9 μέτρα. Crown Lifting σημαίνει απομάκρυνση όλων των κλαδιών στο χαμηλότερο επίπεδο, σηκώνοντας έτσι τον θόλο του δέντρου προς τα πάνω. Το να ζούμε σε μια προστατευόμενη περιοχή σημαίνει ότι πρέπει να υποβάλουμε αίτηση για άδεια για να κάνουμε οποιεσδήποτε αλλαγές σε δέντρα. Μόλις τα σχέδιά μας εγκρίθηκαν από το συμβούλιο, μπορέσαμε να φέρουμε τους χειρουργούς των δέντρων. Η διαφορά στα επίπεδα φωτός στον κήπο μας ήταν δραματική. Δείτε το πριν και το μετά

Πριν

δέντρα_πριν

245211086

245211083

Μετά

δέντρα_μετά

245211090

245211105

245211136

Χάρηκα που κατάφερα να κρατήσω/σώσω όλα τα κλαδιά που κόπηκαν για να τα προσθέσω στο ξύλινο σωρό μου. Το ξύλο θα καρυκευτεί πριν προστεθεί στο ξύλινο υπόστεγο. Είμαι μάλλον προσηλωμένος στο σωρό μου από κορμούς.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar