Curb Appeal – Top Ten Tips

3
Curb Appeal – Top Ten Tips

Το σπίτι μας σίγουρα δεν είχε απήχηση, αλλά σαν ένα άσχημο παπάκι μπορούσαμε να δούμε τις δυνατότητές του. Οι άνθρωποι υποτίθεται ότι αποφασίζουν αν θα αγοράσουν ένα σπίτι μέσα στα πρώτα 8 δευτερόλεπτα, θα πουν στον κτηματομεσίτη ότι ήταν εκτός του εύρους τιμών τους ή όχι στη σωστή τοποθεσία, αλλά αυτά είναι μόνο δικαιολογίες. Ήξεραν πού ήταν και η τιμή πριν το δουν απλά δεν τους άρεσε όταν το είδαν στην πραγματικότητα. Μάλλον επιλέξαμε να αγοράσουμε το σπίτι στα πρώτα 8 δευτερόλεπτα, ψάχναμε για πρόκληση.

Πολλοί άνθρωποι δεν αναζητούν μια πρόκληση λόγω χρόνου ή χρημάτων, άλλοι δεν έχουν τη φαντασία να τη δουν όπως θα μπορούσε να είναι. Ακολουθούν οι δέκα κορυφαίες συμβουλές μας για να βελτιώσετε την ελκυστικότητά σας. Αυτή είναι μια φωτογραφία του σπιτιού μας όταν το αγοράσαμε, και στο τέλος του άρθρου είναι μια φωτογραφία του πώς φαίνεται τώρα.

εμπρός penraevon

Εδώ είναι οι δέκα κορυφαίες συμβουλές μας.

1. Μπροστινή πόρτα. Βάψτε την εξώπορτά σας. Ακούγεται απλό, αλλά αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξουν οι άνθρωποι. Θα μπορούσατε να εξοικειωθείτε με το χρώμα με ένα νέον ή ροζ λαμπερό. Αλλά πρώτα κοιτάξτε σε τι είναι χτισμένο το σπίτι σας. Εάν είναι φτιαγμένο και λευκό και ζείτε σε ένα ηλιόλουστο κλίμα, τότε ένα άγριο χρώμα θα φαινόταν εκπληκτικό, αλλά αν είναι πέτρινο και βρέχει, τότε μπορεί να μην λειτουργήσει. Η σωστή επιλογή θα βοηθήσει στην πώληση του σπιτιού αλλά το λάθος χρώμα…

Τα έντονα, χρώματα σε πλήρη γυαλάδα είναι πάντα δημοφιλή, το μαύρο μπλε της Farrow & Ball είναι ένα υπέροχο σοβαρό χρώμα. Για εξοχική εμφάνιση, τα ματ, σιωπηλά και ξεθωριασμένα χρώματα προτιμώνται στα έξυπνα αγροτικά χωριά. Επιλέξαμε το γυαλιστερό μαύρο καθώς έχουμε μια περίπλοκη βεράντα, βιτρό σε ροζ και άλλα ξυλόγλυπτα περιβάλλοντα, έτσι θέλαμε να το διατηρήσουμε απλό, αλλά μπορεί να πειραματιστούμε με το χρώμα της πόρτας στο μέλλον.

245210720

2. Έπιπλα Πόρτας. Επενδύστε σε ποιοτικά έπιπλα πόρτας. Έπρεπε να αφαιρέσουμε πολλά έπιπλα πόρτας γραφείου από την πόρτα μας και να τα αντικαταστήσουμε με κάτι πιο εκλεπτυσμένο. Προσθέσαμε ένα ορειχάλκινο ρόπτρο, συμπληρώσαμε το γραμματοκιβώτιο (draughty και έχουμε ένα ταχυδρομικό κουτί στην πύλη) και επιλέξαμε ένα μεγάλο ορειχάλκινο ρόπτρο πόρτας από την Anthropologie.

ρόπτρο πόρτας
ρόπτρο πόρτας

Τώρα έχουν μια μάλλον έλξη διαθέσιμος ανανάς. Αλλά ελέγξτε ότι το μέγεθος είναι κατάλληλο για την πόρτα σας.

Πόμολο πόρτας ανανά – ορείχαλκο

3. Φωτισμός. Ο φωτισμός είναι ζωτικής σημασίας, τοποθετημένος σε κάθε πλευρά της μπροστινής πόρτας για να προσθέσει συμμετρία ή ένα φανάρι στην είσοδο της βεράντας. Εάν το ακίνητό σας προσεγγίζεται μέσω κήπου, ανάψτε το με ευαισθησία. Ο καλός φωτισμός του κήπου δεν φαίνεται. Κρύψτε τα φώτα στα δέντρα ή κρύψτε τα στο μονοπάτι του κήπου ή οδηγήστε. Ο κόσμος των ηλιακών φώτων led έχει μεταμορφώσει τον φωτισμό του κήπου. Έχουμε δύο ηλιακά φώτα led με αισθητήρα κίνησης που φωτίζουν την πύλη του κήπου και το μονοπάτι. Στη συνέχεια, η βεράντα φωτίζεται με ένα φανάρι καταιγίδας, καλωδιωμένο από έναν ηλεκτρολόγο.

φως της καταιγίδας

4. Η προσέγγισή σας. Η προσέγγιση στην μπροστινή πόρτα (σκαλοπάτια, μονοπάτι και/ή δρόμος), θα πρέπει να είναι σκουπισμένη από φύλλα και απαλλαγμένη από σκουπίδια. Αυτοκίνητα και ποδήλατα σταθμευμένα τακτοποιημένα. Δέντρα κόπηκαν για να μπει φως. Είχαμε γιγάντια δέντρα Holly που χρειάζονταν σοβαρά περιποίηση. Έκλεισαν τη θέα του σπιτιού και επίσης απέκλεισαν όλο το φως μέσα στο σπίτι.

Πριν

αποκλεισμός ιερού δέντρου

Μετά

245209656 (2)

Οι βεράντες μπορούν να δώσουν έναν αέρα διάκρισης ή μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή, μπορεί να είναι απαίσια αν κολληθούν ως εκ των υστέρων – πρέπει να είναι σε αναλογία. Οι δικοί μας χρειάζονταν πολύ tlc. Η οροφή διέρρευσε και είχε γίνει πιληματοποίηση τόσες φορές που η οροφή είχε χτιστεί με την πάροδο του χρόνου κατά περισσότερο από ένα πόδι. Όλα αυτά αφαιρέθηκαν και τοποθετήθηκε ξανά μια νέα στέγη. (διαβάστε σχετικά εδώ – νέα στέγη)

245209842

245210092

5. Αρίθμηση ή ονοματοδοσία. Ασυνήθιστοι αριθμοί, άσχημα ζωγραφισμένα ονόματα ή πλάκες με εικόνες δεν αδικούν το μπροστινό μέρος ενός σπιτιού. Για σπίτια με προβολείς, ο αριθμός ή το όνομα μπορούν να χαραχθούν με οξύ στο γυαλί. Ή για μια οικονομική εναλλακτική, αυτοκόλλητα αριθμών από Ομίχλη. Τα ονόματα μπορούν να σφυρηλατηθούν σε πύλες, ή να εγγραφούν σε ορείχαλκο ή σχιστόλιθο και να βιδωθούν στον στύλο της πύλης ή στη βεράντα. Πήραμε έναν ντόπιο λιθοξόο για να χαράξει το όνομα πίσω στους στύλους των πυλών μας. Το όνομα ήταν εκεί, αλλά είχε αφαιρεθεί όταν το σπίτι άλλαξε το όνομά του.

Στύλοι πύλης φρεσκοσκαλισμένοι με Penraevon
Στύλοι πύλης φρεσκοσκαλισμένοι με Penraevon

Πήραμε επίσης τους ζωγράφους και τους διακοσμητές να αφαιρέσουν όλη την παλιά μπογιά από όπου είχε χαραχτεί το όνομα στη βεράντα245210134

6. Παράθυρα. Βεβαιωθείτε ότι τα παράθυρά σας είναι καθαρά, φαίνονται λυπηρά όταν είναι βρώμικα, επομένως φροντίστε τα δικά σας να καθαρίζονται τακτικά. Τα σάπια κουφώματα είναι επίσης απαράδεκτα και αν βάζετε καινούργια, φροντίστε να είναι κατάλληλα με το σχέδιο του υπόλοιπου σπιτιού. Τα παράθυρά μας έπρεπε να αφαιρεθούν οι ράβδοι ασφαλείας και όπου έλειπε το γυαλί επέστρεφαν πίσω στο μολυβένιο γυαλί.

Πριν

245209791

Μετά

245210632

Τέλος, όλες οι επενδύσεις κουρτινών και οι περσίδες πρέπει να ταιριάζουν όταν τις βλέπετε από το δρόμο ή το δρόμο. Επιλέξαμε ρωμαϊκές περσίδες επενδεδυμένες με υπόλευκη θερμική επένδυση.

7. Κήποι και πράσινο Όσο μικρός κι αν είναι ο χώρος, προσθέστε λίγο πράσινο. Δεν χρειάζεστε έναν μεγάλο κήπο για να φυτέψετε ένα αναρριχητικό φυτό και τα σπίτια φαίνονται όμορφα με φυτά να τα ακολουθούν. Διαμορφωμένα κρεβάτια με πολύχρωμη φύτευση και φράκτες από κουτιά ξεπροβάλλουν το μπροστινό μέρος ενός σπιτιού. ή για μικρότερους χώρους, όπως εκατέρωθεν της εξώπορτας, ζαρντινιέρες με κάλυμμα κουτιού. Θυμηθείτε ωστόσο ότι ορισμένα αναρριχητικά φυτά δεν είναι καλά για τούβλα καθώς μπορούν να τραβήξουν το κονίαμα έξω από την αιχμή.

245210648

8. Πύλη. Μια εντυπωσιακή πύλη εισόδου είναι ότι πρέπει για ένα σπίτι. Αλλά οι είσοδοι πρέπει να αντικατοπτρίζουν την περίοδο του σπιτιού. Επιλέξαμε μια απλή πύλη για να ταιριάζει με τα κάγκελα.

245210096

9. Εξωτερική Βαφή. Διακοσμήστε μια κουρασμένη πρόσοψη βάφοντας ξανά, δείχνοντας εκ νέου ή φτιάχνοντας άσχημες πλινθοδομές. Τα χρώματα βαφής πρέπει να είναι σύμφωνα με την περίοδο του σπιτιού (και με τα δύο πλευρικά, αν ζείτε σε δρόμο).

Λάβετε υπόψη το χρώμα του τούβλου/πέτρας πριν επιλέξετε ένα χρώμα για να βάψετε το εξωτερικό του σπιτιού. Επιλέξαμε να αλλάξουμε το χρώμα από λευκό σε μαύρο καθώς το λευκό φαινόταν να κάνει την πέτρα να φαίνεται πιο βρώμικη. Αυτό σήμαινε όλα τα κουφώματα και τις σιδεριές.

245210702

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα, το προηγούμενο σπίτι μας ήταν σε μια βεράντα και τα διαφορετικά χρώματα έκαναν τα σπίτια. Ρίξτε μια ματιά στους γείτονές μας στο Oak Road, αυτά τα σπίτια έχουν μεγάλη απήχηση.

δρυός δρόμος 2 δρύινο δρόμο

10. Σκουπίδια. Προσπαθήστε να κρύψετε τους κάδους σκουπιδιών πίσω από έναν φράκτη ή έναν μικρό φράχτη. Εάν πρέπει να τα έχετε στην έκθεση, βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά και τα καπάκια είναι ανοιχτά. Μην αφήσετε το διπλανό σπίτι να καταστρέψει την απήχησή σας. Εάν οι γείτονές σας έχουν σκουπίδια έξω από το σπίτι τους, προτείνετε να τα απομακρύνετε ή τηλεφωνήστε στο συμβούλιο. Και αν κόβετε τον φράκτη σας, ρωτήστε αν μπορείτε να κάνετε το δικό τους όσο είστε σε αυτό – 10 λεπτά κούρεμα ή συλλογή σκουπιδιών αξίζει τον κόπο.

Πώς τα καταφέραμε λοιπόν;

Έχει Curb Appeal;

Κοιτάξτε πίσω πώς έχει αλλάξει.

Penraevon πριν

εμπρός penraevon

Μετά

Schreibe einen Kommentar