Drop, Cover, and Hold On: Η Διεθνής Ημέρα ShakeOut είναι στις 17 Οκτωβρίου

2
Drop, Cover, and Hold On: Η Διεθνής Ημέρα ShakeOut είναι στις 17 Οκτωβρίου

Κάθε χρόνο, μια εκδήλωση ετοιμότητας σεισμό γνωστή ως το Great ShakeOut Σεισμός πραγματοποιείται σε όλο τον κόσμο. Η συντονισμένη άσκηση σεισμού παρέχει την ευκαιρία σε σχολεία, επιχειρήσεις, ιδιοκτήτες σπιτιού και άλλους να εξασκηθούν στο τι πρέπει να κάνουν μόλις το έδαφος αρχίσει να τρέμει ή να ταλαντεύεται.

Το ShakeOut, το οποίο ξεκίνησε στην Καλιφόρνια, έχει αυξηθεί και περιλαμβάνει περισσότερες από 19 εκατομμύρια ασκήσεις στις ΗΠΑ και 58 εκατομμύρια παγκόσμιες ασκήσεις. Είναι πολλές ασκήσεις, γιατί η ετοιμότητα για τους σεισμούς δεν είναι μόνο αναγκαιότητα για τη Δυτική Ακτή. Σύμφωνα με το USGS, σχεδόν κάθε πολιτεία της ένωσης έχει βιώσει ένας ισχυρός σεισμός μεταξύ 1974 και 2003. Για παράδειγμα, οι βουκολικές πόλεις Galesburg και Scotts του Μίσιγκαν, δονήθηκαν από σεισμό 4,2 βαθμών το 2015. Το επίκεντρο εκείνου του σεισμού ήταν, ευτυχώς, μια αγροτική περιοχή νότια κατοικιών ή εμπορικών κέντρων. αναφέρθηκε ζημιά ήταν ανήλικος.

Ο ιστότοπος Great ShakeOut παρέχει πολλές ευκαιρίες και πόρους για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων. Ο απλούστερος τρόπος είναι να εγγραφείτε για την άσκηση για τον σεισμό στις 17 Οκτωβρίου 2019 (ή σε ημερομηνία και ώρα που είναι βολική για τον οργανισμό σας).

Πώς λειτουργεί το τρυπάνι:

  1. Μέσω του συστήματος δημόσιας ανακοίνωσης (PA), μέσω email, κινητού τηλεφώνου/μηνύματος κειμένου ή προφορικής καθοδήγησης:
  • Ανακοινώστε ότι η άσκηση για τον σεισμό ξεκίνησε και ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να το κάνουν άμεσα Πετάξτε, Καλύψτε και Περιμένετε.
  • (Προαιρετικό) Παίξτε την ηχογράφηση (δείτε παραπάνω) στο PA σας ή, εναλλακτικά, παίξτε την σε έναν υπολογιστή σε κάθε γραφείο.
  • Προτείνετε ότι ενώ βρίσκονται κάτω στο πάτωμα, οι εργαζόμενοι κοιτάζουν γύρω τους τι θα έπεφτε πάνω τους σε έναν πραγματικό σεισμό. Αυτά τα αντικείμενα πρέπει να ασφαλίζονται ή να μετακινούνται μετά το τρυπάνι.
  1. Μετά από τουλάχιστον ένα λεπτό, ανακοινώστε ότι το κούνημα τελείωσε και ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να σηκωθούν ξανά. Τους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή.
  2. Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους να συζητούν τις εμπειρίες τους μεταξύ τους.

Τι σημαίνει η λέξη „Απέστε, Καλύψτε και Περιμένετε“;

Ο ιστότοπος του ShakeOut επεξηγεί τα τρία βήματα ως εξής:Πτώση στο έδαφος, πάρτε Κάλυμμα κάτω από ένα τραπέζι ή ένα γραφείο και Περίμενε σε αυτό σαν να συνέβαινε ένας μεγάλος σεισμός (μείνετε κάτω για τουλάχιστον 60 δευτερόλεπτα). Συνιστούν επίσης ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης, ενώ βρίσκεστε κάτω από το τραπέζι, θα πρέπει να κοιτάξετε γύρω σας και να φανταστείτε τι θα συμβεί σε έναν μεγάλο σεισμό και να εξετάσετε διάφορους πιθανούς κινδύνους γύρω σας (π.χ. αντικείμενα που μπορεί να πέσουν, να σπάσουν ή να προκαλέσουν φωτιά, όπως μη ασφαλισμένες βιβλιοθήκες ή άλλα έπιπλα, οθόνες υπολογιστών ή τηλεόρασης, φωτιστικά, θερμοσίφωνες χωρίς λουράκια) και πώς μπορείτε να τα κάνετε πιο ασφαλή.

Ο Simpson Strong-Tie έχει ήδη δεσμευτεί με το φετινό Great ShakeOut. Την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχουμε σε μερικούς από τους κορυφαίους επιστήμονες σεισμούς και ειδικούς σε θέματα ετοιμότητας σε ένα Reddit AMA για να συζητήσουμε για σεισμούς και τσουνάμι. Ο Διευθυντής Μηχανικής του Simpson Strong-Te Emory Montague θα απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη δομική μηχανική κατά τη διάρκεια σεισμών. Θα δημοσιεύσουμε την ώρα του AMA στα κοινωνικά μας κανάλια.

Αυτή θα είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχουμε στο Reddit AMA. Μπορείτε να διαβάσετε τις εξαιρετικές ερωτήσεις και απαντήσεις του 2018 εδώ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar