Giant Hoops – Penraevon

4
Giant Hoops – Penraevon

Γεια σου Ricky, θέλουμε κι άλλα κάγκελα.

Ο κήπος συγκεντρωνόταν, αλλά χρειαζόμασταν να σπάσουμε και να φτιάξουμε λίγο σκληρό τοπίο. Μόλις αποφασίσαμε να χωρίσουμε τον κήπο, ξέραμε ότι υπήρχε μόνο ένα υλικό που θα λειτουργούσε για εμάς, τα ΚΑΓΚΕΛΙΑ.

Τα κάγκελα καταφέρνουν να είναι ταυτόχρονα δυνατά και επιβλητικά, ενώ ταυτόχρονα είναι ελαφριά και απαλά. Δεν σκουριάζουν, αφήνουν σκαντζόχοιρους και άλλα ζώα να περάσουν μεταξύ τους, αλλά σταματούν τον σκύλο (και κάθε περιστασιακό διαρρήκτη), δεν μπλοκάρουν το φως αλλά διαταράσσουν τη θέα από πίσω. Αγαπάμε τα κάγκελα.

Σχέδιο κιγκλιδώματος

Όταν μετακομίσαμε μέσα χρειαζόμασταν την περίμετρο των 75 μέτρων ένα φράγμα και αυτή ήταν η πρώτη φορά που συναντηθήκαμε Ricky Railings. Το όνομά του είναι Ρίτσαρντ και εγκαθιστά το Railings, έτσι τον αποκαλώ. Ο Ricky λατρεύει τα παλιά κτίρια, αλλά στο σύνολό του το μόνο που κάνει είναι να εγκαθιστά πύλες ασφαλείας και συστήματα εισόδου. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι χρειαζόμασταν περισσότερα κάγκελα καθώς έχει ήδη κάνει τόση δουλειά για εμάς. Γύρισε να μετρήσει.

Τι νομίζεις ρώτησε.

Γιγαντιαία τσέρκια στη μέση του κήπου. Θέλουμε κιγκλιδώματα με σκούπα με σαρωτικούς ψηλούς κρίκους στην κορυφή για να δημιουργήσουμε γιγάντιους κύκλους 3 μέτρων, σε διαφορετικά μεγέθη και μια πύλη. μπορείτε να το κάνετε?

Αφού με κατηγόρησε ότι ήμουν στο „εκκεντρωμένος Baccy“, είπε ότι φυσικά μπορούμε να το κάνουμε, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. απλά δώσε μου ένα σχέδιο. Έτσι κάναμε

Ασύμμετρα κιγκλιδώματα με τσέρκι

Η ιδέα με τους κρίκους είναι να πλαισιώνουν όψεις του κήπου, έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν θέα σε δείγματα δέντρων στον κήπο. Είναι ασύμμετρα για να αντικατοπτρίζουν την Arts and Craft αρχιτεκτονική του σπιτιού (τίποτα συμμετρικό στο σπίτι μας). Θα έχουν μπροστά τους φράχτη πορτογαλικής δάφνης στη μία πλευρά και παρτέρια και τριαντάφυλλα αναρρίχησης στην άλλη.

Εμπνευστήκαμε από τους κήπους της Villa Reale di Marlia κοντά στη Λούκα στην Ιταλία, όπου μεταξύ πολλών άλλων εντοπίσαμε αυτόν τον φράκτη με ενσωματωμένους κύκλους καλυμμένους με αναρριχώμενα φυτά. Σκεφτήκαμε «Bingo!», αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε – ένα εμπόδιο που μπορείτε να κοιτάξετε.

Εκ των υστέρων ανακαλύψαμε αυτή την εικονογράφηση στο The Arts and Craft Garden, η οποία πρέπει να μας έχει επηρεάσει υποσυνείδητα!

Hoop Gate

Η παραπάνω πύλη αναφέρεται ως από ένα άλλο βιβλίο που ονομάζεται The Art and Craft of Garden Making, T. Mawson, 1900. Άρα ένα σχετικό μοτίβο σχεδίασης που ταιριάζει με το σπίτι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παστέλι στον τρόπο που έχουμε εκτελέσει το σχέδιο ?

Μετά από μια σκέψη, ο Ρίκι επέστρεψε και είπε ότι υπήρχε πρόβλημα. Τα κάγκελα γύρω από το σπίτι κοστίζουν περίπου 100 εκατομμύρια λίρες. Αυτή τη φορά χρειαστήκαμε 16,5 εκατομμύρια £ 1650 συν μια πύλη. Το να κάνουμε τις σέσουλες θα μας κόστιζε πολύ περισσότερο καθώς είναι περισσότερες ανθρωποώρες για να κόψουμε μικρότερα μήκη και να δημιουργήσουμε την καμπύλη, θα αύξανε το κόστος κατά το 1/3. Αντίθετα, είπε ότι αν κρατούσαμε τα τσέρκια αλλά κάναμε τα κιγκλιδώματα ένα ίσιο μήκος, τότε κρατάμε το κόστος συμπεριλαμβανομένης της πύλης κάτω από 2000 £. Προφανώς ήμασταν λυπημένοι, αλλά δεν είμαστε φτιαγμένοι από χρήματα, επομένως πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί. Μας είπε επίσης ότι υπήρχε ένα ημερολόγιο πριν από 3 μήνες, αλλά θα είναι μέσα για τα Χριστούγεννα, απρόθυμα συμφωνήσαμε με τους όρους του.

Έχασε την προθεσμία των Χριστουγέννων που συνέχιζα να χτυπάω και να κυνηγάω, είχε προβλήματα να πάρει ένα δωμάτιο βαφής πούδρας αρκετά μεγάλο για να κρατήσει τα κάγκελα. Είχαμε αρχίσει να αγχωνόμαστε, αυτά τα κάγκελα θα έμοιαζαν λάθος; γιατί ήμασταν τόσο σίγουροι ότι τα κάγκελα ύψους 3 μέτρων θα ήταν καλή ιδέα, σίγουρα θα έμοιαζε με παιδική χαρά.

Θα τα αφήσω αύριο και θα τα εγκαταστήσω τη Δευτέρα.

Τελικά, σχεδόν τέσσερις μήνες αργότερα, θα μπορούσαμε να τα κοιτάξουμε, όταν έφτασαν, αφαιρέθηκαν όπως φαίνεται στο σχέδιο. Ρώτησα τον Ricky πώς γίνεται και είπε ότι ο τύπος που φτιάχνει τα κάγκελα ήταν τόσο πρόθυμος να κάνει κάτι διαφορετικό που αποφάσισαν να προχωρήσουν και να το κάνουν με χαμηλότερο κόστος αλλά με πλήρη κύκλους. Φαίνονται φανταστικά και ο Ricky του άρεσε να τα κάνει, ήταν μια τέτοια πρόκληση.

Είσαι δαμαστής λιονταριών

Όταν μπήκαν τα πρώτα τμήματα, φαίνονταν ογκώδη. Έπρεπε να στερεωθούν σταθερά και να στηριχθούν ενώ το τσιμέντο έφευγε, και μόνο όταν αυτό το τμήμα ήταν σταθερό θα μπορούσε να συνδεθεί το επόμενο τμήμα. Η όλη διαδικασία κράτησε μερικές εβδομάδες.

Έχουν εγκατασταθεί στο τοπίο και οι γείτονες είπαν όλοι πόσο τους αρέσουν. Αυτό που αγαπάμε περισσότερο σε αυτούς είναι ότι είναι μια τέτοια δήλωση αλλά και απλώς εξαφανίζονται.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά τη φωτογραφία στο πάνω μέρος της ανάρτησης, θα δείτε τα κάγκελα να στέκονται εκεί περήφανα στο χιόνι, αλλά πρέπει να ψάξετε πολύ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar