Great ShakeOut 2019: Reddit μας ρωτάει οτιδήποτε για τους σεισμούς

2
Great ShakeOut 2019: Reddit μας ρωτάει οτιδήποτε για τους σεισμούς

Κάθε χρόνο, ο Simpson Strong-Tie συνεργάζεται με τους κορυφαίους επιστήμονες σεισμού της Δυτικής Ακτής και ειδικούς ετοιμότητας για να λάβουν ερωτήσεις από το Redditors σχετικά με τους σεισμούς και τα τσουνάμι. Το Reddit AMA είναι μέρος του Υπέροχο ShakeOut, τη μεγαλύτερη άσκηση σεισμού στον κόσμο, όπου 55 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν, καλύπτουν και κρατούν. Το επόμενο Great ShakeOut έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10:17 π.μ. στις 17 Οκτωβρίου 2019 και ο οργανισμός σας έχει ακόμα χρόνο να εμπλακεί.

Οι φετινοί καλεσμένοι του AMA ήταν:

  • John Vidale, Dean’s Professor of Earth Sciences στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. πρώην διευθυντής του Ειρηνικού Βορειοδυτικού Σεισμικού Δικτύου και του Κέντρου Σεισμών της Νότιας Καλιφόρνια
  • Corina Forson, Daniel Eungard, Alex Dolcimascolo, γεωλόγοι και ειδικοί στο τσουνάμι με το Τμήμα Φυσικών Πόρων της Ουάσιγκτον
  • Brian Terbush, ο συντονιστής σεισμών και ηφαιστείων για το Τμήμα Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Ουάσιγκτον
  • Bill Steele, διευθυντής επικοινωνιών, Pacific Northwest Seismic Network
  • Althea Rizzo, συντονιστής γεωλογικών κινδύνων για το Γραφείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης του Όρεγκον

Επιστρέφοντας για την πέμπτη χρονιά του για να μοιραστεί τις γνώσεις της δομικής μηχανικής εκ μέρους του Simpson Strong-Tie ήταν Ε&Α Διευθυντής Μηχανολογίας, Emory Montague.

Οι ειδικοί έθεσαν ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ξέρουμε (και όχι) για ελαττώματα, μέτρα ασφαλείας από το τσουνάμι, εξασθένηση των σεισμικών κυμάτων, ο Εφαρμογή ShakeAlert, και, ε, αν είναι δυνατόν μετρούν τις κλανιές στην κλίμακα Ρίχτερ (Reddit, ποτέ δεν αλλάζει). Όλες οι απαντήσεις μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ.

Παρακάτω έχουμε τραβήξει μερικά από τα σημαντικότερα σημεία με τα οποία ασχολήθηκε ο Emory.

Ερώτηση του civver3: Τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στις περιοχές σας σχετικά με τα κτηριακά πρότυπα και την ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης;

Απάντηση από τον Emory: Σε πολλές πόλεις και δικαιοδοσίες στη Δυτική Ακτή έχουν θεσπιστεί υποχρεωτικές και εθελοντικές διατάξεις για τη μετασκευή που έχουν θέσει σε εφαρμογή οι κοινότητες για την ενίσχυση των ευάλωτων τύπων κτιρίων, όπως τα κτίρια με άοπλη τοιχοποιία και τη νομοθετική ρύθμιση υψηλότερων προτύπων απόδοσης για κρίσιμες κατασκευές, όπως νοσοκομεία και άλλες δομές αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Μια άλλη αυξανόμενη κίνηση είναι η διάδοση της ιδέας της ανθεκτικότητας της κοινότητας. Οι απαιτήσεις του οικοδομικού κώδικα αποσκοπούν στην προστασία της ασφάλειας ζωής, αλλά οι κοινότητες σκέφτονται τώρα υψηλότερα πρότυπα απόδοσης για να επιταχύνουν την κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη μετά από ένα γεγονός. Αυτό υπερβαίνει απλώς τα κτίρια και εξετάζει πράγματα όπως υποδομές, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και άλλα βασικά κοινοτικά αγαθά και υπηρεσίες. Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι έχουν ένα ασφαλές μέρος για να ζήσουν μετά από μια εκδήλωση και ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να ξαναρχίσουν τη λειτουργία τους πιο γρήγορα.

Παρακολούθηση από -εγώ-εγώ-: Εργάζομαι σε ένα μη οπλισμένο κτίριο τοιχοποιίας που έχει χαρακτηριστεί από την πόλη ως επικίνδυνο. Είναι ένας ανοιχτός χώρος χωρίς καρέκλες ή τραπέζια και συχνά φιλοξενεί 25–100+ άτομα. Οι συνάδελφοί μου πιστεύουν ότι πρέπει να εκκενώσουμε τη δεύτερη στιγμή που θα αρχίσει το κούνημα. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να πέσουμε και να καλύψουμε και να περιμένουμε να σταματήσει το τίναγμα πριν εκκενώσουμε. Τι προτείνεις? Και σε ένα ανοιχτό δωμάτιο όπως αυτό, θα ήταν καλύτερα να πέσετε κατά μήκος ενός τοίχου που μπορεί να θρυμματιστεί ή στη μέση κάτω από ένα ταβάνι που μπορεί να κατέβει;

Απάντηση από τον Emory: Η σύσταση είναι να ρίξετε, να καλύψετε και να κρατήσετε. Θέλετε να βρείτε ένα στιβαρό τραπέζι κάτω από το οποίο μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την πτώση των συντριμμιών. Ένας από τους κύριους λόγους που δεν θέλετε να εκκενώσετε αμέσως είναι επειδή συχνά το στηθαίο (πάνω μέρος των τοίχων τοιχοποιίας) και άλλα στοιχεία της πρόσοψης πέφτουν στο πεζοδρόμιο κάτω και αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού.

Ερώτηση από τον LA_Nail_Clippers: Λοιπόν, είναι τέλειο που ο Emory είναι εδώ!

Με όλα τα προβλήματα του δικτύου ηλεκτροδότησης εδώ στην περιοχή του κόλπου SF αυτή την εβδομάδα, δούλευα με το κιτ έκτακτης ανάγκης της οικογένειάς μου και κατέληξα να σκοντάψω κάτω από την κουνελότρυπα των σπιτιών που είχαν μετασκευάσει σεισμό.

Ο οδηγός PDF του Simpson Strong-Tie είναι πραγματικά εξαιρετικός για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κάνετε DIY ενίσχυση του χώρου ανίχνευσης και της βάσης για αντοχή σε σεισμό. Το ίδρυμά μου που δημιουργήθηκε το 1954 φαίνεται ότι είναι εξαιρετικός υποψήφιος και οι δεξιότητές μου μπορούν να το χειριστούν (και ο προϋπολογισμός – η πρόσληψη κάποιου είναι $$$$$).

Η ερώτησή μου είναι, ο οδηγός δεν δείχνει τίποτα που να δένει τους στύλους στις προβλήτες κάτω από το σπίτι. Μου φαίνεται ότι κάποιο κούνημα μπορεί να κάνει τους στύλους να γλιστρήσουν από τις προβλήτες, με αποτέλεσμα να πέσουν τα μέρη του σπιτιού που βρίσκονται σε αυτές τις προβλήτες. Είναι παράβλεψη ή σκόπιμη; Η ενίσχυση των ανάπηρων τοίχων βοηθά τους στύλους να παραμείνουν στις προβλήτες;

Απάντηση από τον Emory: Γεια σου LA_Nail_Clippers. Ευχαριστώ για την ερώτησή σας. Εδώ είναι ένας σύνδεσμος για τα πιο πρόσφατα Οδηγός σεισμικής αναβάθμισης. Ως απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτησή σας, έχετε δίκιο, η ενίσχυση των ανάπηρων τοίχων και η σύνδεσή τους με την περιμετρική βάση βοηθά τους στύλους να παραμείνουν στις προβλήτες. Η σελίδα 16 του οδηγού δείχνει μια προαιρετική σύνδεση για την ενίσχυση της σύνδεσης δοκού σε στύλο. Εάν θέλετε να προσθέσετε κάτι στη σύνδεση post-to-pier, μπορείτε να εξετάσετε το Ιμάντες FJA ή FSA. Δεν είναι ειδικά για αυτόν τον σκοπό, αλλά μπορεί να λειτουργήσουν. Επίσης, αν υπάρχει αρκετός χώρος για να χωρέσει ένα κλιπ όπως το Α34 μεταξύ του στύλου και του καρφωτικού μπλοκ στην τσιμεντένια προβλήτα, που θα βοηθούσε στη σύνδεσή τους μεταξύ τους. Μη διστάσετε να μας καλέσετε στο 1 (800) 999-5099 καθώς μπαίνετε στο έργο σας. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσετε ένα παλαιότερο σπίτι σαν το δικό σας.

Ερώτηση από wangicus: Πόσο δομικά ασφαλή είναι τα κτίρια που ισχυρίζονται ότι μπορούν να αντέξουν έναν σεισμό 7,0; Πώς δοκιμάζουν τη δομική ακεραιότητα ενός κτιρίου;

Απάντηση από τον Emory: Wangicus, ευχαριστώ για την ερώτησή σου. Πρώτα λίγα λόγια για το μέγεθος του σεισμού σε σχέση με το τι είναι σχεδιασμένα να αντέχουν τα κτίρια. Το μέγεθος της κλίμακας Ρίχτερ μετρά το μέγιστο πλάτος των σεισμικών κυμάτων. Δεν υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ του μετρούμενου μεγέθους του σεισμού και των απαιτήσεων σχεδιασμού κτιρίου. Τα κτίρια έχουν σχεδιαστεί για να αντιστέκονται στην αναμενόμενη κίνηση του εδάφους και στην επιτάχυνση με βάση πολλά πράγματα, όπως οι συνθήκες του εδάφους στην τοποθεσία και η απόσταση από ένα ρήγμα. Οι οικοδομικοί κώδικες προορίζονται για τη διασφάλιση της ασφάλειας ζωής, επομένως μπορεί να έχετε ακόμα ζημιά στην κατασκευή μετά από ένα συμβάν.

Για τα περισσότερα κτίρια, η δομική ακεραιότητα αξιολογείται μέσω ανάλυσης παραγόντων όπως η μετρούμενη απόδοση διαφόρων δομικών υλικών και το πλευρικό σύστημα που χρησιμοποιείται (ψαλίδια στην περίπτωση κατοικίας). Με την πρόοδο στη μοντελοποίηση υπολογιστών, πιο πολύπλοκες δομές ουσιαστικά δοκιμάζονται εικονικά με ένα τρισδιάστατο μοντέλο υπολογιστή. Σε σπάνιες περιπτώσεις, είμαστε πραγματικά σε θέση να δοκιμάσουμε ένα πλήρες κτίριο σε ένα τραπέζι ανακίνησης. Ο Simpson Strong-Tie συμμετείχε άμεσα σε μερικές από τις μεγαλύτερες δοκιμές shake-table. Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε εδώ:

NEESWood Capstone 7-Story Test

UC San Diego 4-Story Test

Ερώτηση από το poke2201: Ποια είναι μερικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να προστατεύσουν τις κατασκευές τους σε έναν σεισμό;

Απάντηση από τον Emory: Για παλαιότερα σπίτια με χώρο ανίχνευσης (γενικά αυτά που χτίστηκαν πριν από το 1985 σε υπερυψωμένη βάση), αυτό Οδηγός σεισμικής αναβάθμισης θα σας δώσει μερικές καλές πληροφορίες για το πώς να ενισχύσετε τους ανάπηρους τοίχους και τη σύνδεση του σπιτιού σας με το θεμέλιο σας. Ένα άλλο πράγμα που είναι καλό να κάνετε είναι να ψάχνετε για μη δομικά πράγματα στο σπίτι σας ή όπου εργάζεστε που μπορεί να πέσουν πάνω σας κατά τη διάρκεια ενός σεισμού. Αγκυρώστε έπιπλα και ράφια στον τοίχο. Βεβαιωθείτε ότι ο θερμοσίφωνας σας είναι δεμένος στον τοίχο. Ποια βαριά πράγματα μπορεί να πέσουν από τα ράφια και να σας τραυματίσουν; Έχω χρησιμοποιήσει μουσειακό κερί για να αγκυρώσω όλα τα τρόπαια που κέρδισα ως παιδί στα ράφια της σπηλιάς μου.

Ερώτηση του ImaQuinner: Γεια σας παιδιά! Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο συναρπαστικό πράγμα στη δουλειά σου;

Απάντηση από τον Emory: Στην πρώτη μου δουλειά ως δομικός μηχανικός, μου άρεσε πολύ να βλέπω τα κτίρια που σχεδίασα να κατασκευάζονται και να βοηθώ στην επίλυση προβλημάτων στην πορεία. Στην τρέχουσα εργασία μου για έναν κατασκευαστή δομικών προϊόντων, μπορώ να κάνω το ίδιο πράγμα παρέχοντας λύσεις για να βοηθήσω άλλους να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ασφαλέστερες κατασκευές. Μέρος αυτού σημαίνει ότι μπορούμε να σπάσουμε πράγματα. Τα παιδιά μου πιστεύουν ότι το μόνο που κάνω όλη μέρα είναι πράγματα όπως εκρήξεις μπάλες μπόουλινγκ στο εργαστήριο. Οι δοκιμές είναι το πιο συναρπαστικό μέρος της δουλειάς μου. Δεν πηγαίνει πάντα όπως αναμενόταν, άρα πάντα μαθαίνουμε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar