Neoregelia and Aechmea Bromeliads – You Grow Girl

11
Neoregelia and Aechmea Bromeliads – You Grow Girl
Neoregalia bromeliad

Εντόπισα αυτή την πανέμορφη, μπορντό και ελιάς βρωμέλια, Neoregelia ‚Fireball‘* είναι η καλύτερη εικασία μου, καθώς δεν υπήρχε ετικέτα, ενώ βγήκα από ένα γωνιακό κατάστημα την περασμένη εβδομάδα (έχοντας μόλις αγοράσει ένα φυτό, φυσικά). Μου άρεσε που υπήρχαν ήδη κουτάβια από κάτω και ένα μακρύ χέρι εκτεινόμενο έξω με ένα τέταρτο, μεγαλύτερο μωρό συνδεδεμένο. Τι όμορφη μορφή!

Και μετά το σκεφτόμουν καθημερινά για μια εβδομάδα.

Μερικές φορές το ανέφερα δυνατά στον πολύπαθο Ντέιβιν, ο οποίος είναι το αυτί στις περισσότερες από τις περιπετειώδεις ομιλίες μου για τα φυτά, κυρίως στις τύψεις. Η συζήτηση ξεκίνησε σχεδόν αμέσως. «Πόσο καιρό θα χρειαζόταν για να επιστρέψετε στο κατάστημα για να πάρετε αυτή τη μπρομελιάδα;» Και μετά, «Θυμάσαι αυτή την όμορφη μπρομελιάδα;» «Γιατί δεν πήρα αυτή τη μπρομελιάδα;» «Αγοράζω αυτό το αντικείμενο που χρειάζομαι ή παίρνω το bromeliad;»

Έτσι, όταν, κατά τύχη, το εβδομαδιαίο ραντεβού μου για βελονισμό μεταφέρθηκε σε μια τοποθεσία ακριβώς κάτω από το μαγαζί με το εν λόγω bromeliad, καλά, το υπόλοιπο αυτής της ιστορίας είναι προβλέψιμο. Έκανα μια γραμμή b για αυτό το κατάστημα αμέσως μετά για να πάρω αυτή τη bromeliad. Και μετά γύρισα σπίτι και βρήκα 2 μικρά λέπια έντομα! Arg.

Ήταν σκοτεινά έξω από το μαγαζί όπου βρισκόταν το bromeliad, οπότε δεν είχα την ευκαιρία να κοιτάξω προσεκτικά. Δεν συμβουλεύω να αγοράσετε φυτά στο σκοτάδι, αλλά θα εκπλαγείτε από το πόσες φορές το έχω κάνει. Σε δύο περιπτώσεις ήταν τόσο σκοτεινά που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω φακούς. Θα νόμιζες ότι θα ανησυχούσα μήπως ήμουν σε ένα σκοτεινό, υπαίθριο κατάστημα φυτών τη νύχτα, αλλά προφανώς όχι. Πολύ απασχολημένος κοιτάζοντας φυτά.

Έχω στρέψει ξανά την προσοχή μου στα επιφυτικά φυτά. Έχω κρατήσει μερικά rhipsalis και χατιόρα από τότε που μετακόμισα από το παλιό μου διαμέρισμα πριν από 9 χρόνια, αλλά κάπου στη γραμμή — κάπου στη δεκαετία μεταξύ 2000 και 2010 — έχασα όλα τα βαλάντσια και τις περισσότερες από τις βρωμέλιες που είχα κάποτε. Είχα μερικά αρκετά μεγάλα και φανταστικά, φυτά που είναι μια όμορφη δεκάρα για αγορά τώρα. Όλα χάθηκαν στον χρόνο και τη μνήμη, συμπεριλαμβανομένου ενός πολύ μεγάλου, ασημιού Aechmea fasciata γνωστό και ως Urn Plant που παρήγαγε μια καυτή ροζ άνθιση και μετά πέθανε. Υπήρχαν κουτάβια που μεγάλωσαν μέχρι την ωρίμανση, αλλά τελικά έχασα τα ίχνη των απογόνων τους, κάπου γύρω στο 2008. Τον τελευταίο καιρό, αγόρασα παρορμητικά μερικά μικρά βαλάντσια, όταν τα είδα με 4$ το κάθε ποπ σε μαγαζιά και ένα μικρό γλαστράκι από μωρά στάγκορν φτέρες (Platycerium), και έχουν προχωρήσει στην τοποθέτησή τους σε φλοιό φελλού. Μου αρέσει το πώς φαίνονται έτσι και έχω ακούσει ότι τα καταφέρνουν καλύτερα όταν έχουν την ευκαιρία να ριζώσουν στο ξύλο όπως κάνουν φυσικά στην άγρια ​​φύση. Η δημιουργική διαδικασία τοποθέτησης επανέφερε την αγάπη μου για τα επίφυτα και σκέφτομαι να πάρω περισσότερα, κάτι που είναι επικίνδυνο λαμβάνοντας υπόψη τις ξηρές χειμερινές συνθήκες στο σπίτι μου. Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στην πιο υγρή εποχή του χρόνου και με ενισχύει η ακμή τους. Ωστόσο, είναι κάπως μια ψευδαίσθηση, καθώς αυτή είναι η πιο εύκολη σεζόν για να τους κρατήσεις ζωντανούς. Μόλις ενεργοποιηθεί ο εξαναγκασμένος αέρας ξήρανσης στις αρχές Οκτωβρίου και το μπάνιο, που είναι συνήθως το πιο ιδανικό μέρος για φυτά αέρα, κρυώσει πολύ (αυτό το παλιό μέρος έχει τσέπες με κρύο και ξηρό νερό), θα είναι εντελώς άλλη ιστορία. Είμαι έμπειρος στην καλλιέργεια αυτών των φυτών σε εσωτερικούς χώρους, κάτι που θα πρέπει να είναι καλό για την αυτοπεποίθησή μου, αλλά ειλικρινά, αγνοώ τη δική μου συμβουλή στην προσπάθεια να τα μεγαλώσω ξανά. Είχα ήδη προγραμματίσει να προσθέσω έναν υγραντήρα στο σαλόνι φέτος για να βοηθήσω όλα τα άλλα τροπικά που έχουμε προσθέσει, οπότε ελπίζουμε ότι αυτό και η τακτική φροντίδα είναι αρκετή. Ζήσε και μάθε.

Τι θα κάνω για το έντομο λέπι:

 1. Κρατήστε το φυτό μακριά από άλλα φυτά. Αυτός θα μπει σε μια σκιερή καραντίνα έξω προς το παρόν.
 2. Επαναποθήκευση σε πιο κατάλληλο έδαφος. Ενώ αυτή η βρωμέλια μπορεί να καλλιεργηθεί σε χερσαίο έδαφος, θα πρέπει να είναι χαλαρό και να στραγγίζει καλά. Το χώμα που μπήκε είναι μουσκεμένο, κάτι που δεν είναι καλό για το φυτό. Αυτός είναι ο κίνδυνος που ενέχει η αγορά από καταστήματα που τείνουν να επιδεικνύουν την ίδια φροντίδα σε όλα τα φυτά. Ο φλοιός κοκοφοίνικα ή ορχιδέας είναι μια καλή επιλογή, αλλά αν είναι δύσκολο να τα βρείτε, η προσθήκη περλίτη σε κανονικό μείγμα κοκοφοίνικα ή γλάστρας σε αναλογία 1:1 θα λειτουργήσει ελάχιστα. Έχω πάντα στη διάθεσή μου ένα σακουλάκι περλίτη για αυτόν τον λόγο. Χρήσιμη συμβουλή: μπορείτε να βρείτε σακούλες με τσιπς φλοιού στο τμήμα ερπετών των περισσότερων καταστημάτων κατοικίδιων ζώων.
 3. Ελέγχετε καθημερινά (ειδικά στις σχισμές της ροζέτας), σκουπίστε τα φύλλα και εφαρμόστε λάδι neem αραιωμένο με νερό εάν χρειάζεται. Ίσως θυμάστε ότι αγόρασα φρέσκα στελέχη neem από ένα κατάστημα τροφίμων της Ανατολικής Ασίας στις αρχές Ιουλίου. Κανένα από τα στελέχη που προσπάθησα να κάνω root δεν πήρε, παρεμπιπτόντως. Αλλά τα μοσχεύματα δέντρων κάρυ κρατούν. Ωστόσο, στέγνωσα το υπόλοιπο neem και τώρα μπορώ να δοκιμάσω ένα έγχυμα αυτού αντί για εμφιαλωμένο λάδι neem.

Neoregalia bromeliad

Καλλιέργεια Neoregalia και Aechmea Bromeliad ως φυτά εσωτερικού χώρου

Η φροντίδα για τα βρωμέλια Neoregalia και Aechmea είναι εξαιρετικά παρόμοια και τα δύο προέρχονται κυρίως από βραζιλιάνικα τροπικά δάση.

 • Αυτά τα βρωμέλια είναι δενδρόβια επίφυτα, που σημαίνει ότι αναπτύσσονται στα δέντρα και όχι στο έδαφος. Ωστόσο, μπορούν να καλλιεργηθούν επίγεια, σε γλάστρες. Τούτου λεχθέντος, οι ρίζες τους είναι ρηχές, σκοπός των οποίων είναι περισσότερο η στερέωση του φυτού στο δέντρο.
 • Έντονο έμμεσο φως όπως ένα ανατολικό ή δυτικό παράθυρο βγάζει το χρώμα τους, αλλά ο πολύς ήλιος θα τα κάψει. Ανέχεται επίσης τεχνητά φώτα.
 • Τα νεογαλεία αναπτύσσουν πιο πολύχρωμα κέντρα καθώς πλησιάζουν την ανθοφορία. Ωστόσο, η υπερβολική σκιά θα εμποδίσει επίσης την ανάπτυξη χρώματος.
 • Όπως όλα τα επιφυτικά φυτά, προσλαμβάνουν υγρασία και θρεπτικά συστατικά μέσω του φυλλώματος τους κυρίως και τόσο φυσικά προτιμούν τις υγρές συνθήκες. Η ομίχλη φεύγει τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα εάν δεν ζείτε σε υγρό κλίμα, αυξάνοντας την αν το σπίτι σας είναι στεγνό όπως το δικό μου. Ένας υγραντήρας εγκατεστημένος κοντά είναι ακόμα καλύτερος.
 • Διατηρήστε το δοχείο ή το φλιτζάνι τους (το κεντρικό τμήμα τους) 1/4 έως 1/2 γεμάτο με φιλτραρισμένο ή απεσταγμένο νερό. Χρησιμοποιήστε λιγότερο το χειμώνα και σε σημεία με λιγότερο από τον ιδανικό ήλιο. Αφήστε το φλιτζάνι να στεγνώσει ελαφρώς μεταξύ του ποτίσματος και αντικαταστήστε το νερό κάθε μήνα για να αποφύγετε τη συσσώρευση βακτηρίων.
 • Μπορεί να στεγαστεί μέσα σε δεξαμενές ενυδρείου ή βιβαρίου, αλλά δεν σας αρέσουν πραγματικά τα μικρότερα terrarium λόγω της έλλειψης ροής αέρα.
 • Εδαφος: Το έδαφος με καλή αποστράγγιση (το νερό τρέχει ακριβώς μέσα) είναι το καλύτερο. Χρήση: φλοιός ορχιδέας, φλοιός κοκοφοίνικα ή κανονικό χώμα γλάστρας (ή ίσιο κοκοφοίνικα) αναμεμειγμένο 1:1 με χοντρό περλίτη. Δεδομένου ότι λαμβάνουν υγρασία και θρεπτικά συστατικά μέσω του φυλλώματος, χρειάζεται μόνο να διατηρείτε το έδαφος ελαφρώς υγρό, όχι υγρό.
 • Μόλις ανθίσει, το κύριο, μητρικό φυτό θα πεθάνει, αλλά στη θέση του θα εμφανιστούν μικρότερα κουτάβια ή φυτάρια. Τελικά μπορούν να διαχωριστούν και να αναπτυχθούν. Όλα μπορούν να τοποθετηθούν σε φλοιό φελλού ή παρασυρόμενο ξύλο, αλλά τα μικρότερα κουτάβια είναι πιο εύκολο να τοποθετηθούν.
 • Λίπανση: Περιστασιακά ψεκάζω με φύκια ή/και γαλάκτωμα ψαριού εξασθενημένο με πολύ νερό. Λιπάνετε μόνο κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

* Αρχικά το προσδιόρισα ως μικρότερο Aechmea „Βουργουνδία“, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι ήταν πιθανότατα πολύ μικρό και τα απλωμένα χέρια ήταν ένα δεύτερο δώρο. Τούτου λεχθέντος, οι «Fireballs» της Neoregelia τείνουν να είναι πολύ πιο φωτεινές, αλλά σε αυτή την περίπτωση η έλλειψή τους μπορεί να εξηγηθεί από το ανεπαρκές φως ή την ηλικία του φυτού, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, τα neoregelia αποκτούν φωτεινότερα χρώματα καθώς πλησιάζουν. το στάδιο της ανθοφορίας. Είναι ένας τρόπος να δελεάσεις τα έντομα πριν από το μεγάλο γεγονός.

Ωστόσο, μπορεί να κάνω λάθος για την ταυτότητα. Ο άλλος κίνδυνος κατά την αγορά φυτών από πολυκαταστήματα είναι ότι είναι σχεδόν πάντα αγνώστων στοιχείων. Δεν πειράζει, ακόμα και χωρίς όνομα ξέρω τη σωστή φροντίδα, και αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι!

Schreibe einen Kommentar