Spring Edibles on the Way – You Grow Girl

11
Spring Edibles on the Way – You Grow Girl

Μικρές, αλλά ουσιαστικές αλλαγές γίνονται στον κήπο. Το Σαββατοκύριακο (13 Απριλίου), έκανα την πρώτη, μικρή συγκομιδή φυλλωδών χόρτων της εποχής. Περιλάμβανε: Radicchio, πικραλίδα, τσουκνίδα, σκόρδο, κρεμμύδι ‚Egyptian Walking‘, ματωμένη αποβάθρα και φύλλα φράουλας, καθώς και μερικά ρεβίθια, λάχανο και πικραλίδα (συμπεριλαμβανομένου ενός λουλουδιού) που είναι πιο μακριά λόγω του ελαφρώς θερμότερου και προστατευμένο περιβάλλον στη μη θερμαινόμενη μπροστινή βεράντα μου. Το Radicchio είναι ένα τόσο υποβαθμισμένο φυτό. Οι δικοί μου διαιωνίζονται από σπόρους που πέταξα πριν αρκετά χρόνια. Διαρκούν τους πιο σκληρούς χειμώνες και είναι συχνά το πρώτο βρώσιμο που μπορώ να μαζέψω την άνοιξη, όλα αυτά με μηδενική εργασία. Τα φύλλα φράουλας δεν είναι τα αγαπημένα μου πολυετή βρώσιμα, καθώς είναι λίγο ξινά σαν οξαλίδα και γίνονται πολύ γρήγορα σκληρά. Ωστόσο, έχω άγριους και αλπικούς τύπους που αναπτύσσονται ελεύθερα ως φυτό κάτω από τον όροφο σε όλο τον κήπο μου, επομένως είναι άφθονα και αξίζει να χρησιμοποιηθούν σε μικρές ποσότητες όταν άλλα χόρτα δεν είναι ακόμη διαθέσιμα. Επιμείνετε στη συγκομιδή μόνο των νεότερων, πιο γυαλιστερών και μαλακών φύλλων. Μαγειρεύω τις περισσότερες από τις συγκομιδές μου με φυλλώδη χόρτα, οπότε αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο τα βρίσκω ανεκτά. Μπορείτε να προσθέσετε μερικά σε smoothies αν θέλετε να τα καταναλώσετε ωμά.

Η εξερεύνηση του κήπου χθες το απόγευμα αποκάλυψε περισσότερα πολυετή και αυτοσπορά φαγώσιμα που αρχίζουν να κάνουν το ετήσιο ντεμπούτο τους:

Αυτοσπορά ραπανάκι και άλλα σπορόφυτα brassica έχουν προκύψει. Ενώ εξακολουθώ να σπέρνω χόρτα μουστάρδας και ραπανάκι και έχω πολλά να μπουν κάτω από το στεφάνι, το αφήνω επίσης να σπείρει μόνο του την προηγούμενη σεζόν. Είναι ενδιαφέρον ότι βρίσκω ότι οι σπόροι που σπέρνονται μόνοι τους βγαίνουν πάντα πιο γρήγορα από τον νέο σπόρο. Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει γιατί είναι πιο προσαρμοσμένα στις συνθήκες του κήπου μου, καθώς είμαι εδώ για αρκετά χρόνια. Οι σπόροι που σπέρνονται μόνοι τείνουν να ανεβαίνουν πυκνά. Μην πετάτε τα αραιώματα! Είναι υπέροχα σε σαλάτες ή σάντουιτς ή οπουδήποτε θέλετε μια αιχμηρή μπουκιά μπράσικα. Πρόσθεσα μερικά στην πρώτη μου συγκομιδή φυλλωδών χόρτων της σεζόν.

Lovage (Επίσημος Λευιτικός) κρυφοκοιτάζει πάνω από τη γραμμή του εδάφους. Το Lovage είναι ένα μεγάλο, πολυετές βότανο της οικογένειας των Apiaceae (σέλινο, μαϊντανός κ.λπ.) που αναπτύσσεται σε αφθονία, κάτι που είναι θετικό γιατί χρησιμοποιούμε άφθονα το φρέσκο ​​φυτό. Η γεύση του είναι δυνατή, σαν κοφτερό και πιο έντονα αλμυρό σέλινο. Έχω ξαναγράψει για το πώς μερικά φρέσκα ή απανθρακωμένα φύλλα μεταμορφώνουν μια κοτόσουπα. Ο σύντροφός μου ο Ντέιβιν εκμεταλλεύεται τα άφθονα φυλλώδη κοτσάνια του για να παρέχει ένα κρεβάτι στο οποίο θα ψήνει κοτόπουλο. Χρησιμοποιήστε τους κοίλους μίσχους ως αρωματικό καλαμάκι για παρασκευάσματα με βάση την ντομάτα.

Haskap γνωστό και ως μέλι (Lonicera στον ουρανό) είναι το πρώτο από τα πολλά βρώσιμα μούρα στον κήπο μου που ξεφυλλίζει και ανθίζει. Όταν έβαλα αρχικά αυτό το φυτό πριν από αρκετά χρόνια, είχα δύο. Χρειάζεστε δύο από διαφορετικές ποικιλίες για να διασταυρωθούν και να παράγουν καλά. Δυστυχώς, ήταν και οι δύο πολύ μικροί και μόνο ένας επέζησε. Την περασμένη άνοιξη τελικά αγόρασα και φύτεψα ένα ανταλλακτικό, αλλά επειδή το haskap είναι πολύ νωρίς, ήταν ήδη πολύ αργά στη σεζόν για να έχω μια σοδειά. Ελπίζω φέτος να ξεκινήσω επιτέλους να παράγω φρούτα. Το μόνο πρόβλημα που απομένει είναι ότι αγόρασα μια διαφορετική ποικιλία, καθώς έχασα τη σελίδα από τη σελίδα που επέζησε πρώτα. Θα ήθελα πολύ να προσθέσω περισσότερους θάμνους haskap στον κήπο, αλλά ο χώρος είναι απολύτως γεμάτος. Ωστόσο, έχω ένα ανθισμένο κυδώνι που δεν έχει βγάλει ποτέ πολύ βιώσιμο καρπό (είναι επίσης πολύ μικροσκοπικό) που σκέφτομαι να το αφαιρέσω. Φυσικά, την περασμένη άνοιξη, ο θάμνος έκανε ένα μεγάλο λουλουδάτο σόου, κάτι που με έκανε να το ξανασκεφτώ. Είναι σαν να ξέρουν…

βιολέτες (Viola spp.) αρχίζουν να ξεφεύγουν. ανυπομονω!! Με τα χρόνια οι βιολέτες μπήκαν στην πρώτη πεντάδα των αγαπημένων μου πολυετών φαγώσιμων. Τα φύλλα είναι ένα αξιόπιστο, άφθονο και πολύ πρώιμο βρώσιμο που είναι διαθέσιμο κατευθείαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, αν και μπορεί να γίνουν λίγο πολύ σκληρά στα μέσα του καλοκαιριού. Τα εγχύω σε έλαια και βάμματα με βάση το αλκοόλ για την παρασκευή φαρμάκων. Θα είχα χαθεί χωρίς αυτό το φυτό και ως αποτέλεσμα τους είχα παραχωρήσει πολύ χώρο. Τα καλά νέα είναι ότι είναι χαρούμενα ως φυτό κάτω από τον όροφο στη σκιά των ψηλότερων πολυετών φυτών και των θάμνων, επομένως η τοποθέτηση τους δεν είναι δύσκολη. Εκτός από τις πολλές φρέσκες χρήσεις τους, αφυδατώνω τα φύλλα για χειμερινή χρήση, προσθέτοντάς τα θρυμματισμένα σε ζωμούς και σούπες. Τα αποθηκεύω σε χάρτινες σακούλες ή γυάλινα βάζα και η συγκομιδή μου για το 2018 θα εξαντληθεί εγκαίρως για να ξεκινήσει η συγκομιδή της νέας σοδειάς μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Διαβάστε περισσότερα για τη χρήση βιολέτας εδώ…

Schreibe einen Kommentar