Summer Garden 2019 – Penraevon

4
Summer Garden 2019 – Penraevon

Είναι τόσο υπέροχο να αρχίζουμε σιγά σιγά να έχουμε κάποια πιο καθιερωμένα φυτά. Πολλοί έμπειροι κηπουροί δεν θα κοιτούσαν με φθόνο το γυμνό οικόπεδό μας, παρά μόνο γρασίδι και ώριμα δέντρα, αλλά ήμασταν λίγο συγκλονισμένοι.

Δύο χρόνια μετά και αρχίζουμε να δημιουργούμε δομή.

Τα τσέρκια ήταν μια υπέροχη ιδέα, μας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε την άποψή μας για έναν περιφραγμένο μυστικό κήπο. Το τελικό σημείο είναι να έχετε τριαντάφυλλα αναρρίχησης γύρω από τις καμάρες και ένα διαμορφωμένο φράχτη στην άλλη πλευρά.

Γάντια αλεπού και τριαντάφυλλα αναρρίχησης
Δύο τριαντάφυλλα αναρρίχησης καλύπτουν τον πίσω τοίχο μήκους 17 μέτρων χρησιμοποιήσαμε την Αδελαΐδα της Ορλεάνης καθώς είναι σχεδόν αειθαλής
συρόμενα γεράνια άνεμος ανάμεσα στο ψηλό μεσαίο κρεβάτι

Μπροστινός κήπος

Με όλη αυτή την προσπάθεια που δαπανήθηκε στον πλαϊνό κήπο, σκεφτήκαμε μόνο τον μπροστινό κήπο. Έχει πολύ ηλιοφάνεια, αλλά κάτω από τον θόλο μιας γιγάντιας οξιάς που φυτεύεται στα βόρεια σύνορα, το δέντρο στεγνώνει το έδαφος ως σκόνη το καλοκαίρι και στη συνέχεια ρίχνει καρύδια οξιάς, ιστούς και φύλλα σε όλο το έδαφος το φθινόπωρο. Έχουμε μελετήσει λίμνες, υψωμένα κρεβάτια, λιβάδια άγριας ζωής, τοίχους αντιστήριξης, θερμοκήπιο, αλλά ποτέ δεν καταλήξαμε σε λύση.

Θα προσπαθήσουμε να σκαρίσουμε την επάνω όχθη και να φυτέψουμε με ένα μείγμα ξηρών σπόρων αγριολούλουδου για να δούμε αν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα λιβάδι στην κορυφή και στην όχθη. Φαίνεται σαν ένα πείραμα χαμηλής προσπάθειας υψηλής απόδοσης, αλλά θα λειτουργήσει.

Καταφέραμε να κάνουμε λίγο περισσότερα στον κήπο αργότερα το καλοκαίρι – διαβάστε περισσότερα εδώ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar