Weed And Feed 101 – Όλα όσα πάντα θέλατε να ξέρετε

1
Weed And Feed 101 – Όλα όσα πάντα θέλατε να ξέρετε

ζιζάνια και ζωοτροφές

Όπως πολλά πράγματα στη ζωή, ο χρόνος έχει σημασία. Εάν θέλετε ένα υγιές, ζωντανό γκαζόν όλο το χρόνο, είναι εξίσου σημαντικό να κατανοήσετε τι χρειάζεται καθώς και να κατανοήσετε πότε το χρειάζεται. Ένας θεμελιώδης σύνδεσμος για την υγεία του γκαζόν σας παρέχει προστασία από τα ζιζάνια που μπορεί να απειλήσουν την ίδια του την ύπαρξη. Οι ζιζανιοκτόνοι, τα ζιζάνια και οι ζωοτροφές και η χρονική στιγμή όλων αυτών, ωστόσο, μπορεί να είναι συγκλονιστικά για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που αναζητούν απαντήσεις.

Μην ανησυχείτε όμως, έχετε στη διάθεσή σας έναν ειδικό του γκαζόν της γειτονιάς! Το Spring-Green έχει τα βασικά για τις βέλτιστες πρακτικές για την καταπολέμηση των ζιζανίων, τις συστάσεις χρονισμού και πολλά άλλα. Πριν βγείτε έξω για να χορηγήσετε οποιοδήποτε ζιζάνιο και να ταΐσετε, ελέγξτε αυτό το primer σχετικά με το πότε, τι, πού, πώς και γιατί…καλά, ξέρουμε το γιατί, σωστά;

Συνήθεις ερωτήσεις για τα ζιζάνια και τις ζωοτροφές αποστεωμένα

Τι είναι το ζιζάνιο και η ζωοτροφή; Το Weed and feed είναι μια εναλλάξιμη, καθολική ονομασία που δίνεται σε μια μεγάλη ποικιλία χημικών ουσιών γκαζόν που έχουν σκοπό την ενίσχυση του χλοοτάπητα σκοτώνοντας τα ζιζάνια. Γενικά βελτιώνει την ικανότητα του γκαζόν σας να απορροφά νερό και φαγητό και προσθέτει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που προάγουν την υγιή ανάπτυξη.

Ένα υγιές γρασίδι, με τη σειρά του, αποθαρρύνει τον πολλαπλασιασμό των ζιζανίων, επιτρέποντας τη χρήση μειωμένης ποσότητας του προϊόντος με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν πολλά είδη ζιζανίων και ζωοτροφών που θα εξετάσουμε για περαιτέρω μάθηση.

Τι είναι το „αγριόχορτο“ στο ζιζάνιο και την τροφή μου; Το συστατικό των ζιζανίων αποτελείται από ζιζανιοκτόνα (συνήθως Dicamba, 2, 4-D και/ή MCPP). Αυτές οι χημικές ουσίες έχουν σχεδιαστεί για να σβήνουν τις πικραλίδες, τα ζιζάνια και τα πιο κοινά πράσινα φυλλώδη ζιζάνια.

Τι απαρτίζει το „ταίζω“ στο ζιζάνιο και την τροφή μου; ο „ταίζω“ είναι λίπασμα. Τυπικά, είναι ένας συνδυασμός αζώτου, φωσφόρου και/ή καλίου. Τα μείγματα ποικίλλουν, αλλά όλα έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν το γκαζόν σας να ανθίσει.

Πώς λειτουργούν τα ζιζάνια και οι ζωοτροφές; Οι κόκκοι εφαρμόζονται και απορροφώνται από τα φύλλα του ζιζανίου, αλλά δεν σκοτώνουν το κανονικό γρασίδι (εκτός αν εφαρμοστεί πολύ). Εκτός από την κοκκώδη μορφή, διατίθενται υγρές μορφές που μπορούν να εφαρμοστούν με ψεκαστήρα.

Τι είναι το προφυτρωτικό ζιζάνιο και ζωοτροφή; Το προφυτρωθέν ζιζάνιο και ζωοτροφή, όπως υποδηλώνει το όνομα, στοχεύει τα ζιζάνια πριν εμφανιστούν. Το προφυτρωθέν ζιζάνιο και η τροφή δεν ελέγχει τα υπάρχοντα ζιζάνια. Ετήσιες εφαρμογές στην περιοχή στόχο για καλύτερα αποτελέσματα. Ποτίστε το προφυτρωθέν ζιζάνιο σας και τροφοδοτήστε το για να ενεργοποιήσετε το ζιζανιοκτόνο και να δημιουργήσετε ένα φράγμα κατά των ζιζανίων πριν αναπτυχθούν.

Τι είναι το μεταφυτρωτικό ζιζάνιο και ζωοτροφή; Το μεταφυτρωτικό ζιζάνιο και η τροφή είναι η πιο κοινή μορφή για την απαλλαγή των ζιζανίων από τους χλοοτάπητες. Όταν έχετε ήδη ζιζάνια, η μεταφυτρωτική ποικιλία ζιζανίων και ζωοτροφών είναι ενδεδειγμένη. Χρησιμοποιώντας ένα μείγμα χημικών, σκοτώνουν το ζιζάνιο και το εμποδίζουν να αναπτυχθεί ξανά.

Πώς επηρεάζουν οι εποχές τη στρατηγική μου για τα ζιζάνια και τις ζωοτροφές; Για να είστε αποτελεσματικοί με τη στρατηγική σας για τα ζιζάνια και τις ζωοτροφές, πρέπει να ρυθμίσετε σωστά το χρονοδιάγραμμα. Κατά κανόνα, χρονολογήστε την εφαρμογή ζιζανίων και τροφοδοσίας με τη λίπανση του χλοοτάπητα την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου ή αρχές Απριλίου.

Το να κρατάτε τα ζιζάνια έξω από το γκαζόν σας μπορεί συχνά να είναι ένας χρόνιος αγώνας που απαιτεί μια στρατηγική που είναι ολοκληρωμένη και συνεχής. Η κατανόηση του πότε να χρησιμοποιείτε προφυτρωτικά ζιζάνια και ζωοτροφές έναντι μεταφυτρώσεως, καθώς και η σωστή χρονική στιγμή μπορεί να είναι ο συνδυασμός που θα σας βοηθήσει να φτάσετε στη γραμμή του τερματισμού.

Είτε πρόκειται για ζιζάνια είτε για τακτική συντήρηση που χρειάζεστε, το Spring-Green είναι το ιδανικό μέρος της Αμερικής για τη φροντίδα των χλοοτάπητων και των τοπίων της γειτονιάς από το 1977. Είμαστε τοπικά ιδιοκτησία και λειτουργία και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τη δέσμευσή μας στην κοινότητά μας.

Επικοινωνήστε σήμερα με τον επαγγελματία περιποίησης γκαζόν Spring-Green της πλησιέστερης γειτονιάς σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar